Kampanjat

Lahjoita kampanjaan

Luonnonperintösäätiö järjestää tukijoidensa kanssa kampanjoita varojen keräämiseksi suojeltavien alueiden hankintaa varten. Varoja kerätään useissa alueellisissa kampanjoissa, joiden lisäksi käynnissä on lukuisia teemakampanjoita ja muita keräyksiä, joista kerrotaan lisää kampanjoiden omilla sivuilla. Yhdistykset ja yritykset ovat tervetulleita kampanjakumppaneiksi!

Tutustu ajankohtaisiin keräyksiimme alla ja tee lahjoitus

Raakut. Kuva: Panu Oulasvirta

Raakkumetsä

Luonnonperintösäätiö käynnisti syksyllä 2022 kampanjan Raakkumetsän suojelemiseksi. Tavoitteena on suojella vanha metsä jokihelmisimpukoiden eli raakkujen asuttaman virtaveden valuma-alueella.
Lue lisää
Luppoa Tsiutalla, Kuva Ari-Pekka Auvinen

Pelastetaan Ylä-Lapin ikimetsät

Ylä-Lapissa, saamelaisten kotiseudulla, sijaitsevat Euroopan viimeiset koskaan hakkaamattomat luonnonmetsät. Osa näistä metsistä on suojeltu, mutta paljon ainutlaatuisen arvokasta ja villissä kauneudessaan vaikuttavaa luontoa on vielä suojelematta.
Lue lisää

Suomen Metsä

Suomen Metsä on hyväntekeväisyysaloite, jonka tavoitteena on suomen metsien suojeleminen. Suomen Metsä -keräykseen lahjoitetut rahat käytetään suomalaisten metsien suojelemiseen. Tarkoituksena on löytää suojeltava metsäalue eteläisestä Suomesta, missä suojelutilanne on kaikkein heikoin ja rauhoitettuja alueita tarvitaan kipeimmin.
Lue lisää
VHB, Kuva Rami Mursula

Blue Forest

Blue Forest on Luonnonperintösäätiön ja Von Hertzen Brothers -yhtyeen yhteinen kampanja, joka on saanut alkusysäyksensä Von Hertzen Brothersin kahdeksannesta albumista, Red Alert in the Blue Forest.
Lue lisää
Kuusinki vapaaksi!

Kuusinki Vapaaksi!

Luonnonperintösäätiön Kuusinki vapaaksi! -kampanja kerää varoja uhanalaisesta järvitaimenestaan kuulun Kuusamon Kuusinkijoen vapauttamiseen vesivoimasta, vaelluskalareittien aukaisemiseen sekä joen vesiekosysteemin ennallistamiseen
Lue lisää
Islan metsä, Kuva Santtu Ahlman

Islan metsä

Suomen metsien monimuotoisuus hupenee hälyttävää vauhtia – yli 30% Suomen uhanalaisiksi arvioiduista lajeista elää ensisijaisesti metsissä. Suurin syy metsäluonnon katoon on metsän rakennetta yksipuolistava metsätalous ja lahopuun väheneminen. Luonnon monimuotoisuus on hyvin merkittävää erityisesti vanhoissa metsissä ja luonnontilaisilla soilla. Tällaisia monimuotoisuuskeitaita on Etelä- ja Keski-Suomessa jäljellä enää vain pieniä pirstaleita ja niiden suojeleminen ja säilyminen…
Lue lisää

Hakattu metsä ei vastaa

Metsien suojelu on Suomessa hälyttävällä tasolla. Hakattu metsä ei vastaa -kampanja pelastaa suomalaisia ikimetsiä. Keräyksen tuotolla hankitaan uhanalaisia metsiä ja taataan niille pysyvä rauhoitus.
Lue lisää

SFFF:n juhlavuoden keräys

Suomen vanhin tieteellinen seura, Societas pro Fauna et Flora Fennica (SFFF), täyttää 200 vuotta marraskuussa 2021 ja kerää sen kunniaksi rahaa ikimetsän hankintaa varten.
Lue lisää
Taavetti ja sarvipöllön poikanen. Kuva: Ari-Pekka Auvinen

Lasten metsä

Luonnonperintösäätiön ja August Ludvig Hartwallin säätiön käynnistämä keräys, jossa hankitaan varoja Lasten metsän perustamiseksi pohjoiseen Suomeen.
Lue lisää
Tavastia mukana suojelemassa ikimetsää

Tavastian metsä

Tavastia on aloittanut yhdessä Luonnonperintösäätiön kanssa kampanjan, jolla ohjataan tuloja sekä kerätään tukea Luonnonperintösäätiölle tarkoituksena löytää ja suojella pysyvästi suomalaista ikimetsää.
Lue lisää

Pelimetsä

Pelimetsä on Luonnonperintösäätiön ja Suomen pelinkehittäjien yhteinen luonnonsuojeluhanke, jonka takana on pelialan vaikuttajia ja yrityksiä.
Lue lisää
Kasvatuksen metsä BMOL

Kasvatuksen metsä

Kasvatuksen metsä on tuleva suojelukohde, joka hankitaan lahjoitusvaroin. Keräyksen käynnisti Biologian ja maantieteen opettajien liitto.
Lue lisää
Yli-Myllyn metsää Lopella. Kuva: Mikko Hovila

Aktivistimummojen mummonmetsä

Kampanjan tavoitteena on keräysvaroin perustaa suojeltuja mummonmetsiä, jotka tarinoineen innostavat yhä uusia ihmisiä ja sukupolvia tekemään pitkäjänteistä työtä metsiemme hyväksi.
Lue lisää
Metsän ja suon panoraama. Kuva: Jari Seppälä

Suojele pala Pirkanmaata

Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistyksen (PiLY) ja Luonnonperintösäätiön kampanja metsä- ja suoluonnon suojelemiseksi pohjoisella ja luoteisella Pirkanmaalla. Tavoitteena on löytää sopivia suojelukohteita ja kerätä rahaa niiden ostamiseksi suojeluun.
Lue lisää
Shopping Cart
Vieritä ylös