Kampanjat

Lahjoita kampanjaan

Luonnonperintösäätiö järjestää tukijoidensa kanssa kampanjoita varojen keräämiseksi suojeltavien alueiden hankintaa varten. Varoja kerätään useissa alueellisissa kampanjoissa, joiden lisäksi käynnissä on lukuisia teemakampanjoita ja muita keräyksiä, joista kerrotaan lisää kampanjoiden omilla sivuilla. Yhdistykset ja yritykset ovat tervetulleita kampanjakumppaneiksi!

Täältä voit katsoa toteutuneet kampanjat >>

Tutustu ajankohtaisiin keräyksiimme alla ja tee lahjoitus

Rytmikorjaamon metsä

Seinäjoen Elävän musiikin yhdistys Selmu Ry ja Luonnonperintösäätiö perustivat tammikuussa 2023 keräyksen, jonka tarkoituksena on etsiä ja rauhoittaa suojelualue ensisijaisesti Etelä-Pohjanmaalta.
Lue lisää
Susimetsä. Kuva: Ville Heikkinen

Susimetsä

Luonnonperintösäätiö kerää varoja suden elinpiiriksi sopivan vanhan metsän suojeluun. Susimetsäkeräyksellä Luonnonperintösäätiö tahtoo muistuttaa suden tärkeästä paikasta Suomen luonnossa.
Lue lisää
Kuva: Tiina Pitkänen

Kääpämetsä

Luonnonperintösäätiö kerää varoja mahdollisimman kääpärikkaan vanhan metsän suojeluun. Kääpämetsää etsitään erityisesti eteläisestä Suomesta. Kääpämetsäkampanjalla Luonnonperintösäätiö tahtoo muistuttaa, että käävillä on merkittävä rooli monimuotoisuuden ylläpitämisessä ja metsien luonnollisessa uusiutumisessa.
Lue lisää
Raakut. Kuva: Panu Oulasvirta

Raakkumetsä

Luonnonperintösäätiö käynnisti syksyllä 2022 kampanjan Raakkumetsän suojelemiseksi. Tavoitteena on suojella vanha metsä jokihelmisimpukoiden eli raakkujen asuttaman virtaveden valuma-alueella.
Lue lisää
Luppoa Tsiutalla, Kuva Ari-Pekka Auvinen

Pelastetaan Ylä-Lapin ikimetsät

Ylä-Lapissa, saamelaisten kotiseudulla, sijaitsevat Euroopan viimeiset koskaan hakkaamattomat luonnonmetsät. Osa näistä metsistä on suojeltu, mutta paljon ainutlaatuisen arvokasta ja villissä kauneudessaan vaikuttavaa luontoa on vielä suojelematta.
Lue lisää

Suomen Metsä

Suomen Metsä on hyväntekeväisyysaloite, jonka tavoitteena on suomen metsien suojeleminen. Suomen Metsä -keräykseen lahjoitetut rahat käytetään suomalaisten metsien suojelemiseen. Tarkoituksena on löytää suojeltava metsäalue eteläisestä Suomesta, missä suojelutilanne on kaikkein heikoin ja rauhoitettuja alueita tarvitaan kipeimmin.
Lue lisää
Kuusinki vapaaksi!

Kuusinki Vapaaksi!

Luonnonperintösäätiön Kuusinki vapaaksi! -kampanja kerää varoja uhanalaisesta järvitaimenestaan kuulun Kuusamon Kuusinkijoen vapauttamiseen vesivoimasta, vaelluskalareittien aukaisemiseen sekä joen vesiekosysteemin ennallistamiseen
Lue lisää
Islan metsä, Kuva Santtu Ahlman

Islan metsä

Suomen metsien monimuotoisuus hupenee hälyttävää vauhtia – yli 30% Suomen uhanalaisiksi arvioiduista lajeista elää ensisijaisesti metsissä. Suurin syy metsäluonnon katoon on metsän rakennetta yksipuolistava metsätalous ja lahopuun väheneminen. Luonnon monimuotoisuus on hyvin merkittävää erityisesti vanhoissa metsissä ja luonnontilaisilla soilla. Tällaisia monimuotoisuuskeitaita on Etelä- ja Keski-Suomessa jäljellä enää vain pieniä pirstaleita ja niiden suojeleminen ja säilyminen…
Lue lisää

Hakattu metsä ei vastaa

Metsien suojelu on Suomessa hälyttävällä tasolla. Hakattu metsä ei vastaa -kampanja pelastaa suomalaisia ikimetsiä. Keräyksen tuotolla hankitaan uhanalaisia metsiä ja taataan niille pysyvä rauhoitus.
Lue lisää
Taavetti ja sarvipöllön poikanen. Kuva: Ari-Pekka Auvinen

Lasten metsä

Luonnonperintösäätiön ja August Ludvig Hartwallin säätiön käynnistämä keräys, jossa hankitaan varoja Lasten metsän perustamiseksi pohjoiseen Suomeen.
Lue lisää
Tavastia mukana suojelemassa ikimetsää

Tavastian metsä

Tavastia on aloittanut yhdessä Luonnonperintösäätiön kanssa kampanjan, jolla ohjataan tuloja sekä kerätään tukea Luonnonperintösäätiölle tarkoituksena löytää ja suojella pysyvästi suomalaista ikimetsää.
Lue lisää

Pelimetsä

Pelimetsä on Luonnonperintösäätiön ja Suomen pelinkehittäjien yhteinen luonnonsuojeluhanke, jonka takana on pelialan vaikuttajia ja yrityksiä.
Lue lisää
Kasvatuksen metsä BMOL

Kasvatuksen metsä

Kasvatuksen metsä on tuleva suojelukohde, joka hankitaan lahjoitusvaroin. Keräyksen käynnisti Biologian ja maantieteen opettajien liitto.
Lue lisää
Yli-Myllyn metsää Lopella. Kuva: Mikko Hovila

Aktivistimummojen mummonmetsä

Kampanjan tavoitteena on keräysvaroin perustaa suojeltuja mummonmetsiä, jotka tarinoineen innostavat yhä uusia ihmisiä ja sukupolvia tekemään pitkäjänteistä työtä metsiemme hyväksi.
Lue lisää
Metsän ja suon panoraama. Kuva: Jari Seppälä

Suojele pala Pirkanmaata

Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistyksen (PiLY) ja Luonnonperintösäätiön kampanja metsä- ja suoluonnon suojelemiseksi pohjoisella ja luoteisella Pirkanmaalla. Tavoitteena on löytää sopivia suojelukohteita ja kerätä rahaa niiden ostamiseksi suojeluun.
Lue lisää
Harrin arosuohaukka

Harri Hongellin muistokeräys

Kiitokseksi Harri Hongellin elämäntyölle luonnon ja luonnonsuojelun hyväksi on käynnistetty keräys, jolla hankitaan Keski-Pohjanmaalta luonnon puolesta arvokas metsä tai muu alue ja jolle perustetaan luonnonsuojelualue Harri Hongellin muistoksi.
Lue lisää
Taiteen metsä keräys

Taiteen metsä

Taiteen Metsä -keräys antaa taiteilijoille, taiteen parissa työskenteleville ja taiteen harrastajille mahdollisuuden kompensoida taiteen aiheuttamaa ympäristön kulutusta.
Lue lisää
Outdoor Siskojen Sydänmetsä

Outdoor Siskojen Sydänmetsä

Metsä on antanut Outdoor Siskoille paljon ja oman nimikkoluonnonsuojelualueen perustaminen on tapa antaa sille takaisin. Tavoitteena on kerätä vähintään 50 000 euroa ja pysyvästi suojella ainakin 10 hehtaaria metsää.
Lue lisää
Shopping Cart
Vieritä ylös