Kampanjat

Lahjoita kampanjaan

Luonnonperintösäätiö järjestää tukijoidensa kanssa kampanjoita varojen keräämiseksi suojeltavien alueiden hankintaa varten. Varoja kerätään useissa alueellisissa kampanjoissa, joiden lisäksi käynnissä on lukuisia teemakampanjoita ja muita keräyksiä, joista kerrotaan lisää kampanjoiden omilla sivuilla. Yhdistykset ja yritykset ovat tervetulleita kampanjakumppaneiksi!

Täältä voit katsoa toteutuneet kampanjat >>

Tutustu ajankohtaisiin keräyksiimme alla ja tee lahjoitus

Provinssimetsä

Seinäjoella järjestettävä Suomen vanhimpiin festivaaleihin kuuluva Provinssi on perustanut yhdessä Luonnonperintösäätiön kanssa kampanjan, jonka tarkoituksena on etsiä ja rauhoittaa oma suojelualue festivaalin nimissä. Suojelualuetta etsitään ensisijaisesti festivaalin toiminta-alueelta eli Etelä-Pohjanmaalta.
Lue lisää

Suojellaan elinpiirejä linnuille

Luonnonperintösäätiö on avannut keräyskampanjan lintujen suojelun tehostamiseksi. Kampanjan tuotoilla suojellaan linnustolle tärkeitä elinympäristöjä eri puolilla maata. Ensisijaisesti säätiö suojelee luonnonsuojelullisesti arvokkaita vanhoja metsiä, mutta lintukampanjan puitteissa huomiota kohdistetaan myös muihin linnuille tärkeisiin arvokkaisiin elinympäristöihin, kuten soihin, kosteikkoihin, saariin ja rannikoihin.
Lue lisää
Kuva: Juho Hakkarainen

Marttametsä

Luonnonperintösäätiö on perustanut yhdessä Marttaliitto ry:n kanssa kampanjan, jossa kerätään varoja Marttametsäksi nimettävän luonnonalueen suojeluun.
Lue lisää

Kesytön metsä

Yhdessä Oulu Urban Culture ry:n kanssa perustetun Kesytön metsä -kampanjan tavoitteena on perustaa suojelualue Pohjois-Pohjanmaalle osana Oulun matkaa Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026.
Lue lisää
Kuva: Visit Salla / Anniina Olkkonen

Sallan luontohyvitys

Sallan luontohyvityskampanjassa kerätään varoja metsän ostamiseen ja suojeluun Sallan Oulankajoen yläjuoksulta matkailijoiden ja alueen yritysten tuella. Kampanjasta tekee erityisen se, että lahjoittajat voivat kohdentaa tukensa haluamaansa luontotyyppiin ja seurata suojelun edistymistä.
Lue lisää

Suojele pala Itä-Suomea

Luonnonperintösäätiö avasi helmikuussa 2023 kampanjan itäsuomalaisen luonnon suojelun tehostamiseksi. Kampanjan tarkoituksena on vauhdittaa paitsi metsien, myös muiden arvokkaiden luontokohteiden rauhoittamista Itä-Suomen alueella.
Lue lisää

Rytmikorjaamon metsä

Seinäjoen Elävän musiikin yhdistys Selmu Ry ja Luonnonperintösäätiö perustivat tammikuussa 2023 keräyksen, jonka tarkoituksena on etsiä ja rauhoittaa suojelualue ensisijaisesti Etelä-Pohjanmaalta.
Lue lisää
Susimetsä. Kuva: Ville Heikkinen

Susimetsä

Luonnonperintösäätiö kerää varoja suden elinpiiriksi sopivan vanhan metsän suojeluun. Susimetsäkeräyksellä Luonnonperintösäätiö tahtoo muistuttaa suden tärkeästä paikasta Suomen luonnossa.
Lue lisää
Kuva: Tiina Pitkänen

Kääpämetsä

Luonnonperintösäätiö kerää varoja mahdollisimman kääpärikkaan vanhan metsän suojeluun. Kääpämetsää etsitään erityisesti eteläisestä Suomesta. Kääpämetsäkampanjalla Luonnonperintösäätiö tahtoo muistuttaa, että käävillä on merkittävä rooli monimuotoisuuden ylläpitämisessä ja metsien luonnollisessa uusiutumisessa.
Lue lisää
Raakut. Kuva: Panu Oulasvirta

Raakkumetsä

Luonnonperintösäätiö käynnisti syksyllä 2022 kampanjan Raakkumetsän suojelemiseksi. Tavoitteena on suojella vanha metsä jokihelmisimpukoiden eli raakkujen asuttaman virtaveden valuma-alueella.
Lue lisää
Luppoa Tsiutalla, Kuva Ari-Pekka Auvinen

Pelastetaan Ylä-Lapin ikimetsät

Ylä-Lapissa, saamelaisten kotiseudulla, sijaitsevat Euroopan viimeiset koskaan hakkaamattomat luonnonmetsät. Osa näistä metsistä on suojeltu, mutta paljon ainutlaatuisen arvokasta ja villissä kauneudessaan vaikuttavaa luontoa on vielä suojelematta.
Lue lisää

Suomen Metsä

Suomen Metsä on hyväntekeväisyysaloite, jonka tavoitteena on suomen metsien suojeleminen. Suomen Metsä -keräykseen lahjoitetut rahat käytetään suomalaisten metsien suojelemiseen. Tarkoituksena on löytää suojeltava metsäalue eteläisestä Suomesta, missä suojelutilanne on kaikkein heikoin ja rauhoitettuja alueita tarvitaan kipeimmin.
Lue lisää
Kuusinki vapaaksi!

Kuusinki Vapaaksi!

Luonnonperintösäätiön Kuusinki vapaaksi! -kampanja kerää varoja uhanalaisesta järvitaimenestaan kuulun Kuusamon Kuusinkijoen vapauttamiseen vesivoimasta, vaelluskalareittien aukaisemiseen sekä joen vesiekosysteemin ennallistamiseen
Lue lisää
Islan metsä, Kuva Santtu Ahlman

Islan metsä

Suomen metsien monimuotoisuus hupenee hälyttävää vauhtia – yli 30% Suomen uhanalaisiksi arvioiduista lajeista elää ensisijaisesti metsissä. Suurin syy metsäluonnon katoon on metsän rakennetta yksipuolistava metsätalous ja lahopuun väheneminen. Luonnon monimuotoisuus on hyvin merkittävää erityisesti vanhoissa metsissä ja luonnontilaisilla soilla. Tällaisia monimuotoisuuskeitaita on Etelä- ja Keski-Suomessa jäljellä enää vain pieniä pirstaleita ja niiden suojeleminen ja säilyminen…
Lue lisää
Taavetti ja sarvipöllön poikanen. Kuva: Ari-Pekka Auvinen

Lasten metsä

Luonnonperintösäätiön ja August Ludvig Hartwallin säätiön käynnistämä keräys, jossa hankitaan varoja Lasten metsän perustamiseksi pohjoiseen Suomeen.
Lue lisää
Tavastia mukana suojelemassa ikimetsää

Tavastian metsä

Tavastia on aloittanut yhdessä Luonnonperintösäätiön kanssa kampanjan, jolla ohjataan tuloja sekä kerätään tukea Luonnonperintösäätiölle tarkoituksena löytää ja suojella pysyvästi suomalaista ikimetsää.
Lue lisää

Pelimetsä

Pelimetsä on Luonnonperintösäätiön ja Suomen pelinkehittäjien yhteinen luonnonsuojeluhanke, jonka takana on pelialan vaikuttajia ja yrityksiä.
Lue lisää
Kasvatuksen metsä BMOL

Kasvatuksen metsä

Kasvatuksen metsä on tuleva suojelukohde, joka hankitaan lahjoitusvaroin. Keräyksen käynnisti Biologian ja maantieteen opettajien liitto.
Lue lisää
Yli-Myllyn metsää Lopella. Kuva: Mikko Hovila

Aktivistimummojen mummonmetsä

Kampanjan tavoitteena on keräysvaroin perustaa suojeltuja mummonmetsiä, jotka tarinoineen innostavat yhä uusia ihmisiä ja sukupolvia tekemään pitkäjänteistä työtä metsiemme hyväksi.
Lue lisää
Metsän ja suon panoraama. Kuva: Jari Seppälä

Suojele pala Pirkanmaata

Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistyksen (PiLY) ja Luonnonperintösäätiön kampanja metsä- ja suoluonnon suojelemiseksi pohjoisella ja luoteisella Pirkanmaalla. Tavoitteena on löytää sopivia suojelukohteita ja kerätä rahaa niiden ostamiseksi suojeluun.
Lue lisää
Shopping Cart
Scroll to Top