Lasten metsä

Taavetti ja sarvipöllön poikanen. Kuva: Ari-Pekka Auvinen

(Kuva: Ari-Pekka Auvinen)

Luonnonperintösäätiö ja August Ludvig Hartwallin säätiö aloittivat toukokuussa 2021 keräyksen, jossa hankitaan varoja Lasten metsän perustamiseksi ja suojelemiseksi. August Ludvig Hartwallin säätiö lahjoitti keräykseen alkupääoman ja oli mukana käynnistämässä hanketta. Metsän etsimisestä ja suojeluprosessista vastaa Luonnonperintösäätiö.

Lasten metsä löydettiin vuoden 2021 lopulla ja kaupat Suomussalmella sijaitsevasta Arola-nimisestä tilasta tehtiin joulukuun lopulla.

”Lasten metsäksi valikoitui todella monipuolista luontoa. Arolan vanhan maatilan pihapiiri kätkee perinnebiotoopin huomaan monenlaista pörinää ja surinaa. Hirsitalon takana taivasta kohden kurottaa laaja aarnikuusikko, joka rajautuu helmeilevään Junnojärveen. Tämä on se paikka, jossa lapsiryhmät, perheet ja luontoihmiset pääsevät oppimaan sekä löytämään vastauksen, miksi luontoa kannattaa suojella”, sanoo Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Pepe Forsberg.

Lasten metsän säännöistä ja tarkemmasta käyttötarkoituksesta päätetään keväällä 2022. Paikka voisi toimia esimerkiksi partiolaisten, leirikoululaisten ja muiden vastaavien ryhmien kohtauspaikkana. Arolan päärakennuksen ja pihapiirin osalta on tarkoitus järjestää talkoot kesällä 2022.

”Lasten metsä on Luonnonperintösäätiön kannalta strateginen suojelukohde, jossa kestävällä tavalla toimivaa retkeilyä suositaan. Alue sopii päiväretkeilyyn, melontaan ja esimerkiksi marjastamiseen. Suomalainen luontosuhteen ja retkeilijän etiketin tiedottamisen osalta näemme tämän kohteen tärkeänä palapelin palasena”, jatkaa Pepe Forsberg.

”August Ludvig Hartwallin säätiön toiminnan ytimessä ovat lapset ja luonto. Näiden yhdistäminen Lasten metsä -hankkeen puitteissa tuntui erittäin luontevalta, hauskalta ja tärkeältä. Näimme hankkeen ikuisena investointina suomalaiseen luontoon, sekä mielekkäänä tapana opettaa lapsille enemmän metsistä”, jatkaa August Ludvig Hartwallin säätiön hallituksen jäsen Camilla Hartwall.

Lasten metsää pyritään jatkossa laajentamaan ja osia pihapiiristä ennallistamaan. Kampanjamme jatkuu ja keräykseen voi osallistua Luonnonperintösäätiön verkkokaupassa tai tekemällä lahjoituksen suoraan Luonnonperintösäätiön lahjoitustilille FI78 5494 0950 0224 93 käyttämällä viitenumeroa 202109.

Keräyksen eteneminen

100.694,- €

Päivitetty 06.03.2023

Lahjoita kampanjaan

Lasten metsä

Lahjoita esimerkiksi: 10,00 

Vähimmäislahjoitus: 5,00 

Shopping Cart
Scroll to Top