Blue Forest

Blue Forest -kampanja oli Luonnonperintösäätiön ja Von Hertzen Brothers -yhtyeen yhteinen keräys, joka sai alkusysäyksensä bändin kahdeksannesta albumista, Red Alert in the Blue Forest. Kampanjan aikana kerättiin varoja 340 000 euroa maksaneen metsäalueen ostamiseen ja suojeluun.

Von Hertzen Brothers on tunnettu kantaaottavista ja maailman tilaa pohdiskelevista sanoituksistaan. Myös Red Alert in the Blue Forest -levyllä on vahva sanoma ilmastonmuutokseen ja metsiensuojeluun.

”Olemme erittäin huolestuneita suomalaisen metsäluonnon monimuotoisuuden katoamisesta. Eteläsuomalaisista metsistä vain alle 3 prosenttia on rauhoitettuja ja nekin hajallaan pieninä sirpaleina. On vaikea uskoa, että kenenkään mielestä tämä on hyvä ja kestävä tilanne. Siksi koimme pakottavaa tarvetta tehdä yhtyeenä asialle jotakin ja käynnistää tempauksen, jolla alamme kerätä varoja yhdessä Luonnonperintösäätiön kanssa suojellaksemme mahdollisimman suuren kaistaleen koskematonta, luonnonarvoiltaan merkittävää ja monipuolista metsää,”

Mikko, Kie ja Jonne von Hertzen kertovat kampanjan taustoista.

Yhtye rohkaisi kaikki tulemaan mukaan yhteiseen kampanjaan ja suojelemaan luontoa:

“Toivomme tietysti myös muita yhtyeitä, taiteilijoita, ystäviä, yhtiöitä, yksityishenkilöitä ja kanssakulkijoita mukaan talkoisiin uhanalaisen suomalaisen biodiversiteetin ja kiristyvän sukupuuttouhan alla elävien ydinmetsän asukkaiden elinympäristöjen suojelun puolesta”

Kampanja käyntiin taidehuutokaupalla

Kampanja käynnistyi maaliskuussa 2022 ainutlaatuisella Blue Forest -taidehuutokaupalla, jossa myytiin kaksitoista nimekkäiden suomalaistaiteilijoiden Red Alert in the Blue Forest -albumin kappaleista tekemää taulua. Huutokauppa saavutti laajaa mielenkiintoa ja tuotti metsien suojeluun yli 27 500 euroa. Menestyksekkäälle huutokaupalle seurasi jatkoa: syksyllä 2022 järjestettiin toinen Blue Forest -huutokauppa, johon esineitään lahjoittivat eturivin artistit. 

Tähtäimessä Blue Forest -suojelualue

Blue Forestiksi sopivan metsän etsintä aloitettiin heti kampanjan startattua keväällä 2022 ja melko pian tarjoutuikin upea mahdollisuus neuvotella monimuotoisen, useiden kymmenien hehtaarien laajuisen järvenrantametsän hankinnasta suojeluun. Kiikareissa näkyi todellinen Blue Forest: ainutlaatuinen, järeiden haapojen täplittämä sekametsä, jossa liito-orava, saukko ja valkoselkätikka pitävät kotiaan. 

Lue LISÄÄ BLUE FORESTISTA

Blue Forest ostettiin syksyllä 2022 Vantaan kaupungilta. Kyseessä on huomattavan monimuotoinen ja laaja sekametsä, jossa asustavat muiden muassa liito-orava ja valkoselkätikka. Katso lisätietoja Blue Forestista ja kohdenna lahjoituksesi kyseiselle metsäalueelle suojelualuesivuilta! 

https://luonnonperintosaatio.fi/suojelualue/blue-forest/

Tiedotepankki

Tästä löydät kaikki Blue Forest -kampanjaan liittyvät tiedotteet.

Blue Forest

Blue Forest suojeluun Lopella

Luonnonperintösäätiö osti Vantaan kaupungilta poikkeuksellisen upean metsäalueen 340 000 euron hintaan. Luonnonperintösäätiön omistuksessa metsä rauhoitetaan ja suojeltuna se saa nimen Blue…
Lue lisää
Shopping Cart
Vieritä ylös