Blue Forest

VHB, Kuva Rami Mursula

Blue Forest on Luonnonperintösäätiön ja Von Hertzen Brothers -yhtyeen yhteinen kampanja, joka on saanut alkusysäyksensä Von Hertzen Brothersin kahdeksannesta albumista, Red Alert in the Blue Forest.

Yhtye on tunnettu kantaaottavista ja maailman tilaa pohdiskelevista sanoituksistaan. Myös Red Alert in the Blue Forest -levyllä on vahva sanoma ilmastonmuutokseen ja metsiensuojeluun.

”Olemme erittäin huolestuneita suomalaisen metsäluonnon monimuotoisuuden katoamisesta. Eteläsuomalaisista metsistä vain alle 3 prosenttia on rauhoitettuja ja nekin hajallaan pieninä sirpaleina. On vaikea uskoa, että kenenkään mielestä tämä on hyvä ja kestävä tilanne. Siksi koimme pakottavaa tarvetta tehdä yhtyeenä asialle jotakin ja käynnistää tempauksen, jolla alamme kerätä varoja yhdessä Luonnonperintösäätiön kanssa suojellaksemme mahdollisimman suuren kaistaleen koskematonta, luonnonarvoiltaan merkittävää ja monipuolista metsää,” yhtye kertoo kampanjan taustoista.

Yhtye rohkaisee kaikki tulemaan mukaan yhteiseen kampanjaan ja suojelemaan luontoa:

Toivomme tietysti myös muita yhtyeitä, taiteilijoita, ystäviä, yhtiöitä, yksityishenkilöitä ja kanssakulkijoita mukaan talkoisiin uhanalaisen suomalaisen biodiversiteetin ja kiristyvän sukupuuttouhan alla elävien ydinmetsän asukkaiden elinympäristöjen suojelun puolesta

Blue Forest -keräys on alkanut helmikuussa 2022 ja on käynnissä toistaiseksi.

Maaliskuussa 2022 pidetyn Blue Forest -näyttelyn ja huutokaupan taiteilijat: 


Day of Reckoning – Ville Tietäväinen

Blue Forest – Samuli Heimonen

The Promise – Heca Willamo

Northern Lights – Katariina Souri

All of a Sudden, You’re Gone – Manuela Bosco

Peace Patrol – Jarmo Kukkonen

Pirates of the Raseborgian – Milla Paloniemi

Anil – Sampsa Sarparanta

Elbowed – Rosa Liksom

Söderskär – Minna Pyykkö

Disappear There – Jaakko Mattila

Markku Hakuri: Red Alert in the Blue Forest – koko levyä kuvaava työ

Voit osallistua Blue Forest -keräykseen tekemällä lahjoituksen Luonnonperintösäätiön nettikaupassa tai lahjoittamalla valitsemasi summan suoraan Luonnonperintösäätiön keräystilille seuraavasti:

–   Kirjoita saajaksi Luonnonperintösäätiö

–   Siirrä valitsemasi summa lahjoitustilille FI78 5494 0950 0224 93

–   Käytä viitenumeroa 202507

Tutustu käynnissä oleviin kampanjoihin

Shopping Cart
Scroll to Top