Blue Forest

Blue Forest on Luonnonperintösäätiön ja Von Hertzen Brothers -yhtyeen yhteinen kampanja, joka on saanut alkusysäyksensä bändin kahdeksannesta albumista, Red Alert in the Blue Forest. Kampanjan tavoitteena on kerätä varoja metsäalueen suojelemiseksi eteläisestä Suomesta.

Von Hertzen Brothers on tunnettu kantaaottavista ja maailman tilaa pohdiskelevista sanoituksistaan. Myös Red Alert in the Blue Forest -levyllä on vahva sanoma ilmastonmuutokseen ja metsiensuojeluun.

”Olemme erittäin huolestuneita suomalaisen metsäluonnon monimuotoisuuden katoamisesta. Eteläsuomalaisista metsistä vain alle 3 prosenttia on rauhoitettuja ja nekin hajallaan pieninä sirpaleina. On vaikea uskoa, että kenenkään mielestä tämä on hyvä ja kestävä tilanne. Siksi koimme pakottavaa tarvetta tehdä yhtyeenä asialle jotakin ja käynnistää tempauksen, jolla alamme kerätä varoja yhdessä Luonnonperintösäätiön kanssa suojellaksemme mahdollisimman suuren kaistaleen koskematonta, luonnonarvoiltaan merkittävää ja monipuolista metsää,”

Mikko, Kie ja Jonne von Hertzen kertovat kampanjan taustoista.

Yhtye rohkaisee kaikki tulemaan mukaan yhteiseen kampanjaan ja suojelemaan luontoa:

“Toivomme tietysti myös muita yhtyeitä, taiteilijoita, ystäviä, yhtiöitä, yksityishenkilöitä ja kanssakulkijoita mukaan talkoisiin uhanalaisen suomalaisen biodiversiteetin ja kiristyvän sukupuuttouhan alla elävien ydinmetsän asukkaiden elinympäristöjen suojelun puolesta”

Kampanja käyntiin taidehuutokaupalla

Kampanja käynnistyi maaliskuussa 2022 ainutlaatuisella Blue Forest -taidehuutokaupalla, jossa myytiin kaksitoista nimekkäiden suomalaistaiteilijoiden Red Alert in the Blue Forest -albumin kappaleista tekemää taulua. Huutokauppa saavutti laajaa mielenkiintoa ja tuotti metsien suojeluun yli 27 500 euroa. Tälle ensimmäiselle menestyksekkäälle huutokaupalle on suunnitteilla jatkoa loppukesästä 2022!

Tähtäimessä Blue Forest -suojelualue

Blue Forestiksi sopivan metsän etsintä aloitettiin heti kampanjan startattua keväällä 2022 ja melko pian tarjoutuikin upea mahdollisuus neuvotella monimuotoisen, useiden kymmenien hehtaarien laajuisen järvenrantametsän hankinnasta suojeluun. Tähtäimessä näkyvä Blue Forest on ainutlaatuinen, järeiden haapojen täplittämä sekametsä, jossa liito-orava ja valkoselkätikka pitävät kotiaan. Metsän läpi virtaa myös saukon reviiriin kuuluva joki.

Tue kampanjaa

Blue Forest -keräys on alkanut helmikuussa 2022 ja on käynnissä toistaiseksi. Voit osallistua Blue Forest -kampanjaan ja upean metsäalueen suojeluun tekemällä lahjoituksen Luonnonperintösäätiön nettikaupassa tai lahjoittamalla valitsemasi summan suoraan Luonnonperintösäätiön keräystilille.

Blue Forest

Blue Forest on Luonnonperintösäätiön ja Von Hertzen Brothers -yhtyeen yhteinen kampanja, joka on saanut alkusysäyksensä Von Hertzen Brothersin kahdeksannesta albumista, Red Alert in the Blue Forest. Kampanjan tavoitteena on suojella mahdollisimman monipuolinen kohde Etelä-Suomesta.

Vähimmäislahjoitus: 5,00 

– Kirjoita saajaksi Luonnonperintösäätiö

– Siirrä valitsemasi summa lahjoitustilille FI78 5494 0950 0224 93

– Käytä viitenumeroa 202507

Tiedotepankki

Tästä löydät kaikki Blue Forest -kampanjaan liittyvät tiedotteet.

Shopping Cart
Vieritä ylös