Blue Forest suojeluun Lopella

Luonnonperintösäätiö osti Vantaan kaupungilta poikkeuksellisen upean metsäalueen 340 000 euron hintaan. Luonnonperintösäätiön omistuksessa metsä rauhoitetaan ja suojeltuna se saa nimen Blue Forest.

Suuri metsäkauppa mahdollistui tehokkaan suojelukampanjan avulla, joka käynnistettiin yhdessä Von Hertzen Brothers -yhtyeen kanssa keväällä 2022. Kampanja sai alkusysäyksensä bändin kahdeksannesta albumista, Red Alert in the Blue Forest.

”Olemme huolestuneita suomalaisen metsäluonnon monimuotoisuuden katoamisesta, ja koimme, että jotakin on tehtävä. Eteläsuomalaisista metsistä vain alle kolme prosenttia on rauhoitettuja ja nekin hajallaan pieninä sirpaleina. Siksi käynnistimme yhdessä Luonnonperintösäätiön kanssa keräyksen, jonka tuloksia pääsemme nyt ihailemaan”, Von Hertzen Brothersin Mikko, Kie ja Jonne kertovat.

Suojeltava Blue Forest sijaitsee Lopella, Kanta-Hämeessä, ja on laajuudeltaan viidenkymmenen hehtaarin suuruinen. Kolme tonttia kattava alue on huomattavan monimuotoinen sekametsä, jossa kasvaa järeitä haapoja ja kuusia. Metsässä asustavat muiden muassa liito-orava ja valkoselkätikka. Alueen läpi virtaa saukon reviiriin kuuluva joki. Jatkossa metsä saa elää ja kehittyä omassa rauhassaan ja se toimii turvapaikkana monille uhanalaisille lajeille.

”Huikeaa, että iso suojelukokonaisuus saatiin tehokkaasti maaliin. Blue Forest -kampanjan puitteissa järjestettiin lyhyessä ajassa muun muassa kaksi onnistunutta ja keskenään aika erilaista huutokauppaa. Tässä upeassa metsässäkin ehdittiin vierailla useaan otteeseen Von Hertzenien ja muiden vieraiden kanssa. Siitä meillä on todistusaineistona hienoa videomateriaalia, jota on jo julkaistu ja tullaan julkaisemaan jatkossakin”, hehkuttaa Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Pepe Forsberg.

”Fiilis on aivan huipussaan. On upeaa, että niin moni lähti mukaan tähän suojeluhankkeeseen, jonka toteutumista pääsemme nyt kaikki todistamaan. Kampanjan aikana on tehty paljon hienoja juttuja ja saatu paljon hyvää aikaan, ja nyt Blue Forest on suojeltu meille kaikille”, Mikko, Kie ja Jonne von Hertzen kertovat tyytyväisinä.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Luonnonperintösäätiön lahjoitustavaroita. Kuva: Niina Rosenberg

Säätiö saa monipuolisesti lahjoituksia luonnonsuojeluun

Luonnonperintösäätiö on vastaanottanut kuluneen syyskauden aikana rahalahjoitusten lisäksi runsaasti muitakin lahjoituksia metsiensuojelun hyväksi. Säätiölle on tarjottu muun muassa kiinnostavia tavaralahjoituksia sekä maa-alueita ja arvopapereita. Säätiössä lahjoitusvirtaa on seurattu tyytyväisenä ja kiitollisena.
Lue lisää
Kuva: Harri Hölttä

Uusi metsiensuojelualue Nurmijärvelle

Luonnonperintösäätiö on ostanut luonnonsuojelullisesti arvokkaan metsäalueen Uudeltamaalta, Nurmijärven Parkkimäestä. Kunnan keskustan läheisyydessä olevan metsäalueen pinta-ala on 5,6 hehtaaria.
Lue lisää
Kuusenkynsikääpä Itäkankaan suojelualueella. Kuva: Ari-Pekka Auvinen

Luonnonperintösäätiö käynnistää Kääpämetsäkeräyksen

Luonnonperintösäätiö avaa keräyskampanjan, jonka tarkoituksena on etsiä, ostaa ja suojella Kääpämetsä. Säätiö etsii mahdollisimman kääpärikasta vanhaa metsää suojeluun erityisesti eteläisestä Suomesta. Kampanjan vauhdittamiseksi säätiö myy vuodelle 2023 Kääpäkalenteria, jonka tuotto käytetään Kääpämetsän suojeluun.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Vieritä ylös