Luonnonperintösäätiö

Ostamme lahjoitusvaroin luonnonalueita ja rauhoitamme ne pysyvästi.

26
vuotta suojelutyötä
143
aluetta suojeltu
3424 ha
Ikimetsiä suojelussa

Tarjoamme ainoana valtakunnallisena tahona suoran kanavan luonnonsuojeluun. Kaikki lahjoitukset käytetään alueiden ostoon, suojeluprosessiin ja syntyneiden luonnonsuojelualueiden vaalimiseen.

Pentti Linkolan muistometsä julkistetaan 10.9. klo 10

Julkistustilaisuudessa Luonnonperintösäätiön ja Päijänteen Luonnonperintösäätiön edustajat kertovat muistometsästä ja vastaavat toimittajien kysymyksiin.

Live-tilaisuus on päättynyt. Voit katsoa tilaisuuden jälkilähetyksenä YouTubessa.

Pentti Linkola

Suojelualueet

Tutustu suojelu­alueisiimme

Säätiö suojelee 143 aluetta. Alueiden suojelu on turvassa kahden lukon takana – niiden säilymisen turvaa sekä luonnonsuojelulaki että säätiölaki. Patentti- ja rekisterihallitus hyväksyy säätiöiden säännöt ja valvoo säätiöiden toimintaa. 

Säätiöiden rahankäyttöä valvoo myös poliisihallitus. Säätiön hallitus vastaa säätiön tarkoituksen toteuttamisesta sääntöjen mukaisesti.

tutustu meihin

Mitä teemme

Säätiön toiminta-ajatus on Suomen luonnonsuojelun edistäminen ja luonnonalueiden säilyttäminen. Hankimme sopivia alueita, ensisijaisesti metsiä, ja haemme niille pysyvän, lakisääteisen rauhoituksen.

Luonnonperintö­säätiö

Luonnonperintösäätiö (perustettu 1995) suojelee Suomen luontoa, ensisijaisesti uhanalaista metsää. Säätiö hankkii omistukseensa luonnonalueita ja takaa niille luonnonsuojelulain mukaisen pysyvän rauhoituksen.

Liity kummiksi

Säätiön toiminta perustuu suurimmaksi osaksi lahjoituksiin, joita saadaan sekä yksityisiltä että yrityksiltä. Puustoiset metsät ovat Suomessa kalliita, mutta ainoa varma keino suojella alueita on niiden ostaminen - siksi varainhankinta on tärkeä osa säätiön toimintaa ja sen edellytys.

Ajankohtaista

Kampanjat

Taavetti ja sarvipöllön poikanen. Kuva: Ari-Pekka Auvinen

Lasten metsä

Luonnonperintösäätiön ja August Ludvig Hartwallin säätiön käynnistämä keräys, jossa hankitaan varoja Lasten metsän perustamiseksi pohjoiseen Suomeen.
Tavastia mukana suojelemassa ikimetsää

Tavastian metsä

Tavastia on aloittanut yhdessä Luonnonperintösäätiön kanssa kampanjan, jolla ohjataan tuloja sekä kerätään tukea Luonnonperintösäätiölle tarkoituksena löytää ja suojella pysyvästi suomalaista ikimetsää.

Pelimetsä

Pelimetsä on Luonnonperintösäätiön ja Suomen pelinkehittäjien yhteinen luonnonsuojeluhanke, jonka takana on pelialan vaikuttajia ja yrityksiä.
Markku Aho muistokeräys

Markku Ahon muistometsä

Markku Ahon muistoksi perustettu keräys, jonka tavoitteena on hankkia hänelle omistettu muistometsä Pohjois-Karjalaan.
Ounasvaaran suojelu

Lahjoita Ounasvaaran suojeluun

Ounasvaaran ystävien ja Luonnonperintösäätiön toimesta perustettu kampanja, jossa kerätään varoja ensisijaisesti Ounasvaaralla sijaitsevan kohteen suojeluun.

Tukituotteet

Näin helppoa on lahjoittaa

Säätiömme tukeminen on helppoa. Valitse vain sopiva kohde, summa ja lahjoita kerralla tai jatkuvasti.

Valitse lahjoitustapa

Valitse sinulle sopiva lahjoitustapa, oli se sitten tukituote, lahjakortti tai ikimetsälahjoitus.

Valitse kohde

Valitse sopiva kohde, jota haluat tukea. Voit myös valita useamman kohteen tai jatkuvan lahjoituksen ikimetsien hyväksi.​

Valmista tuli!

​Lahjoituksesi käytetään luonnoltaan arvokkaiden alueiden, etupäässä metsien, ostoon ja suojeluun.

Shopping Cart
Vieritä ylös