Ylä-Lapin ikimetsien suojelemiseksi käynnistyi kampanja

Luonnonperintösäätiö on käynnistänyt kampanjan Ylä-Lapissa sijaitsevien Euroopan viimeisten luonnonmetsien suojelemiseksi. 

Pohjoisissa ikimetsissä yksittäisten aihkimäntyjen ikä voi nousta jopa 800 vuoteen, ja keloissa ja maapuissa on varastoituneena tuhansia vuosia metsän historiaa. Lapin luonnonmetsät ovat myös tärkeitä turvapaikkoja pohjoisen karuihin oloihin sopeutuneille vanhan metsän lajeille.

Osa Ylä-Lapin vanhoista metsistä on suojeltu, mutta paljon ainutlaatuisen arvokasta ja villissä kauneudessaan vaikuttavaa luontoa on vielä suojelematta. Monin paikoin näitä metsiä uhkaavat suojelualueiden ulkopuolella hakkuut.

Pelastetaan yhdessä Ylä-Lapin arvokkaat ikimetsät. Lue lisää kampanjasta ja lahjoittamisesta keräyksen omilta sivuilta!

Kuva: Ari-Pekka Auvinen

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Näkkälän ikimetsä. Kuva: Petri Haapala

Ylä-Lapin ikimetsäkeräys etenee huikeaa vauhtia

Huhtikuussa käynnistetty Ylä-Lapin ikimetsäkeräys etenee huimalla vauhdilla. Toukokuussa kerrottiin Luonnonperintösäätiön saamasta maalahjoituksesta Länsi-Lapista Hannukaisen kylällä Kolarissa. Viime viikolla säätiö teki pinta-alaltaan historiansa suurimmat maakaupat, kun se osti 220 hehtaarin alueen Enontekiöltä.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Vieritä ylös