Tiitiäisen metsän laajentamiseen kerätään varoja

Luonnonperintösäätiö ja WSOY perustavat keräyksen Ylöjärvellä sijaitsevan Tiitiäisen metsän laajentamiseksi. Alkuperäinen Tiitiäisen metsä suojeltiin syksyllä 2020 kirjailija Kirsi Kunnaksen kunniaksi. Kirjailijan poismenon myötä loppuvuodesta 2021 syntyi ajatus suojellun metsäalueen laajentamisesta.

”Metsä oli Kirsi Kunnakselle suuri inspiraation lähde; tila, jossa mielikuvitus on vapaa. Ylöjärven Tiitiäisen metsä -hanke oli hänelle tärkeä, ja olen todella iloinen, että pääsemme laajentamaan tätä taianomaista aluetta, joka kutsuu lapsiperheet seikkailemaan”, WSOY:n lasten- ja nuortenkirjojen kustantaja Paula Halkola sanoo.

Nyt suunnitelmissa on noin kolmenkymmenen hehtaarin laajennusosa järviyhteyksineen ja monipuolisine lintumaastoineen. Alueen hankintaa ja suojelua varten tarvitaan varoja, joten hankkeen tukemiseksi perustettiin erityinen keräys. Laajennusosan myötä Tiitiäisen metsän suojeltu kokonaisuus kasvaisi lähes kuuteenkymmeneen hehtaariin, mikä loisi runsaasti turvapaikkoja uhanalaisille lajeille.

”Uuden alueen myötä Ylöjärven suojelualueesta tulee entistä todellisempi Tiitiäisen metsä, jonka satumaiset ja salaperäiset maastot tarjoavat suojaa uhanalaiselle elämällä. Kirsi Kunnas olisi varmasti ollut tyytyväinen upean metsän laajentamisesta ja lisäsuojelusta. Nyt toivotaan runsaasti lahjoituksia tähän äärimmäisen tärkeään keräykseen”, Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Pepe Forsberg kertoo.

Voit osallistua Tiitiäisen metsän laajennuskeräykseen tekemällä lahjoituksen kampanjasivulla tai lahjoittamalla valitsemasi summan suoraan Luonnonperintösäätiön keräystilille seuraavasti:

– Kirjoita saajaksi Luonnonperintösäätiö
– Siirrä valitsemasi summa lahjoitustilille FI78 5494 0950 0224 93
– Käytä viitenumeroa 210696

Lisäksi WSOY lahjoittaa jokaisesta myydystä Tiitiäisen metsä -kirjasta yhden euron suojelualueen hyväksi. Metsäaiheisen runokokoelman voi hankkia Kirja.fi-verkkokaupasta: https://kirja.fi/products/tiitiaisen-metsa-9789510452035.

(Kuva: Jyrki Luukkonen)

Lahjoita kampanjaan

Tiitiäisen metsän laajennuskeräys

Lahjoita esimerkiksi: 10,00 

Vähimmäislahjoitus: 5,00 

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Kivimäki. Kuva: Harri Hölttä

Uusi suojelumetsä Muuruvedelle

Luonnonperintösäätiö on ostanut metsäalueen suojeltavaksi Muuruvedeltä Kuopiosta. Suojelualueeksi rauhoitettava Kivimäen metsä on laajuudeltaan noin kuusitoista hehtaaria. Luonnonperintösäätiöllä on ennestään Pohjois-Savossa seitsemän luonnonsuojelualuetta.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Scroll to Top