Tiitiäisen metsä

Kunta: Ylöjärvi
Suojeluvuosi: 2020
Pinta-ala: 27 ha
Tiitiäisen metsä. Kuva: Ari-Pekka Auvinen

Luonnonperintösäätiö ja WSOY perustivat syksyllä 2020 kirjailija Kirsi Kunnaksen kunniaksi Tiitiäisen metsä -nimisen suojelualueen Ylöjärvelle.

Tiitiäisen metsässä on runsaasti korkeuksiin kurkottavia kuusia, mäntyjä ja haapoja. Kahdenkymmenenseitsemän hehtaarin metsä sijaitsee lähellä Ylöjärven keskustaa, aivan Pikku-Ahveniston vieressä, joten alueelle pääsee vaivattomasti virkistäytymään. Metsästä löytää valtavia muurahaiskekoja, sammaloitunutta kalliota, runsaasti lahopuuta ja monipolvisia, helppokulkuisia polkuja. Myös liito-oravan tiedetään viihtyvän Tiitiäisen metsässä.

Alue sopii erityisen hyvin Tiitiäisen metsäksi siksikin, että sen vanhat puut luovat salaperäistä ja satumaista tunnelmaa. Metsä on hyvien kulkuyhteyksien päässä melko lähellä Pikku-Ahveniston laavua, joten sinne on helppo tulla luontoa tutkimaan ja viihtymään.

Tiitiäisen metsään kerätään varoja lahjoituksilla ja Tiitiäisen metsä -lahjakokoelmalla. WSOY lahjoittaa jokaisesta myydystä Tiitiäisen metsä -kirjasta euron Tiitiäisen metsä -suojelualueelle. Kirja sisältää Kunnaksen rakastetuimpia runoja ja se on kirjailijan rakkaudenosoitus suomalaiselle metsälle. Kirjan on kuvittanut Silja-Maria Wihersaari.

”Metsä on kokonainen oma maailmansa täynnä metsäluonnon vilkasta elämää ja sen tapahtumia, ja me ihmiset olemme osa sen olemusta. Me olemme metsäkansaa. Onhan metsä muovannut ajatteluamme ja aistejamme pitkän yhteisen historiamme aikana”, muistuttaa Kirsi Kunnas.

Kuvagalleria

Kirsi Kunnaksen kunniaksi perustetussa Tiitiäisen metsässä on runsaasti korkeuksiin kurkottavia kuusia, mäntyjä ja haapoja. Metsästä löytää valtavia muurahaiskekoja, sammaloitunutta kalliota, runsaasti lahopuuta ja monipolvisia, helppokulkuisia polkuja. Myös liito-oravan tiedetään viihtyvän Tiitiäisen metsässä.

Suojele pala ikimetsää

Tiitiäisen metsä

Lahjoita esimerkiksi: 10,00 

Vähimmäislahjoitus: 5,00 

Shopping Cart
Scroll to Top