Kurikanlehto

Kunta: Kangasala
Suojeluvuosi: 2021
Pinta-ala: 14 ha
Kurikanlehto. Kuva: Anneli Jussila

Kurikanlehto — Pentti Linkolan muistolehto — sijaitsee Sahalahden Keljossa, noin kilometrin päässä Längelmäveden rannasta. Reheväpohjainen 14 hehtaarin laajuinen metsä levittäytyy vuoren länsi- ja lounaisrinteelle, ja suojelualueeseen kuuluu myös kaistale Kurikanvuoren lakea, joka sijaitsee noin 140 metriä merenpinnan yläpuolella. Metsän myi Luonnonperintösäätiölle eläinlääkäri Sirkka Pyhälä.

Metsässä kasvaa harvinaisen järeitä kuusia, mäntyjä ja eri-ikäisiä rauduskoivuja, myös vanhoja naavaisia ja kääpäisiä yksilöitä; joukossa on haavan, lepän ja pihlajan lisäksi lehmusta ja metsävaahteraa. Metsä on monikerroksista ja se on todennäköisesti ollut käytössä laidunmetsänä ennen sotia. Eteläpuoli alueesta muuttuu kosteammaksi, täällä maasto on lehtomaista ja runsaslahopuustoista. Pohjoispuolella taas puuston määrä on harvinaisen suuri ja paikoin puut nousevat 35 metrin korkeuteen.

Kurikanlehto ostettiin Pentti Linkolan muistokeräyksen varoilla samanaikaisesti Toivakan Riuttasalon muistometsän kanssa.

Suojele pala ikimetsää

Kurikanlehto

Lahjoita esimerkiksi: 10,00 

Vähimmäislahjoitus: 5,00 

Kuvagalleria

Pentti Linkolan muistolehto suojelee mittaamattoman arvokasta luonnonperintöä Sahalahden maisemissa Pirkanmaalla.
Shopping Cart
Scroll to Top