Suojele pala Pirkanmaata – pelasta keltavästäräkin kevät

Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistys ja Luonnonperintösäätiö aloittavat kampanjan metsä- ja suoluonnon suojelemiseksi pohjoisella ja luoteisella Pirkanmaalla.

Korvet, rämeet ja niiden reunametsät ovat pohjansirkun, keltavästäräkin, riekon ja kuukkelin asuinsijoja. Vielä toistaiseksi Pirkanmaallakin esiintyy näitä uhanalaisia lajeja.

Pirkanmaan metsistä ja suoalueista on suojeltu vain noin 2,5 prosenttia. Suojelualueita on vähän, ne ovat pieniä ja sijaitsevat hajallaan lukuun ottamatta Seitsemisen ja Helvetinjärven kansallispuistoja ja Siikanevan soidensuojelualuetta.

Suojele pala Pirkanmaata -kampanjassa etsitään sopivia suojelukohteita ja kerätään rahaa niiden ostamiseksi suojeluun. Pirkanmaan suoalueista luonnontilaisia on enää 5 prosenttia – siksi kampanjassa etsitään myös ennallistamiskelpoisia soita.

Kampanjaa voi tukea lahjoituksilla Luonnonperintösäätiön tilille FI78 5494 0950 0224 93 viitenumerolla 20585. Varoja kerätään myös pohjansirkkua esittävällä kampanjakortilla. Luonnonperintösäätiön lisäksi kortteja myyvät Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistys, Tampereen Luontokauppa ja Ekokampaamo Oranssi.

Kampanjasivut: Suojele pala Pirkanmaata

KUVA: Pohjankeltavästäräkki. Mauri Sorri.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Kuva: Harri Hölttä

Uusi metsiensuojelualue Nurmijärvelle

Luonnonperintösäätiö on ostanut luonnonsuojelullisesti arvokkaan metsäalueen Uudeltamaalta, Nurmijärven Parkkimäestä. Kunnan keskustan läheisyydessä olevan metsäalueen pinta-ala on 5,6 hehtaaria.
Lue lisää
Kuusenkynsikääpä Itäkankaan suojelualueella. Kuva: Ari-Pekka Auvinen

Luonnonperintösäätiö käynnistää Kääpämetsäkeräyksen

Luonnonperintösäätiö avaa keräyskampanjan, jonka tarkoituksena on etsiä, ostaa ja suojella Kääpämetsä. Säätiö etsii mahdollisimman kääpärikasta vanhaa metsää suojeluun erityisesti eteläisestä Suomesta. Kampanjan vauhdittamiseksi säätiö myy vuodelle 2023 Kääpäkalenteria, jonka tuotto käytetään Kääpämetsän suojeluun.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Vieritä ylös