Luonnonperintösäätiö saa Partioaitan Ympäristöbonuksen

Luonnonperintösäätiö on valittu yhdeksi Partioaitan vuoden 2022 Ympäristöbonuksen saajaksi. Partioaitta ohjaa 365-klubinsa kanta-asiakkaiden ostoista vuosittain 1% ympäristöbonukseen. Kuluvan vuoden aikana kerättävä Ympäristöbonus jaetaan kohteille ensi vuoden alussa.

Ympäristöbonuskohteet valittiin Partioaitan äänestyksessä viime vuoden lopulla. Ääniä annettiin ennätysmäärä ja Luonnonperintösäätiö sai ylivoimaisen äänisaaliin.

”Tämä on selkeä luottamuksenosoitus säätiön toimintaa kohtaan. Kiitos kaikille meitä äänestäneille! Tehokkailla suojelutoimilla osoitamme olevamme luottamuksen arvoisia”, kertoo Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Pepe Forsberg

Luonnonperintösäätiö tulee käyttämään Ympäristöbonuksen rantametsien suojeluun ja vaelluskalareittien avaamiseen Kuusamon Kuusinkijoessa sijaitsevan Myllykosken voimalaitoksen läheisyydessä. Mittavalle projektille on käynnistetty oma kampanja Luonnonperintösäätiön sivuilla, jossa Kuusingin alueen suojelemiseen ja vaelluskalareittien avaamiseen on mahdollista lahjoittaa suoraan: https://luonnonperintosaatio.fi/kampanjat/kuusinki/ 

”Otamme aktiivisen roolin Kuusinki-hankkeessa ja mahdollistamme alueen rantametsien sekä vaelluskaloistaan tunnettujen virtavesien saattamisen suojelun piiriin. Ympäristöbonus on tässä tärkeänä apuna. Tutkimme myös mahdollisuuksia virkistyskäytön osalta. Etenkin melontaretkeilylle Kuusingin alueella olisi tarjolla huikeita näkymiä”, toiminnanjohtaja Forsberg sanoo.  

Muut vuoden 2022 ympäristöbonuskohteet ovat Mielenterveyden keskusliitto, Suomen luonnonsuojeluliitto ry, Malike -toiminta/Kehitysvammaisten tukiliitto ry ja Pidä saaristo siistinä ry. Ympäristöbonussumma jaetaan tasan kaikkien bonuksen saajien kesken.

Kuva: Ari-Pekka Auvinen

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Kuusenkynsikääpä Itäkankaan suojelualueella. Kuva: Ari-Pekka Auvinen

Luonnonperintösäätiö käynnistää Kääpämetsäkeräyksen

Luonnonperintösäätiö avaa keräyskampanjan, jonka tarkoituksena on etsiä, ostaa ja suojella Kääpämetsä. Säätiö etsii mahdollisimman kääpärikasta vanhaa metsää suojeluun erityisesti eteläisestä Suomesta. Kampanjan vauhdittamiseksi säätiö myy vuodelle 2023 Kääpäkalenteria, jonka tuotto käytetään Kääpämetsän suojeluun. Kääpämetsäkampanjalla Luonnonperintösäätiö tahtoo muistuttaa, että käävillä on merkittävä rooli monimuotoisuuden ylläpitämisessä ja metsien luonnollisessa uusiutumisessa. Suomen metsissä voi tavata yli kaksisataa eri…
Lue lisää
Blue Forest

Blue Forest suojeluun Lopella

Luonnonperintösäätiö osti Vantaan kaupungilta poikkeuksellisen upean metsäalueen 340 000 euron hintaan. Luonnonperintösäätiön omistuksessa metsä rauhoitetaan ja suojeltuna se saa nimen Blue Forest.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Vieritä ylös