Luonnonperintösäätiö avaa kampanjan itäsuomalaisen luonnon pelastamiseksi – Kiteeltä suojellaan 30 hehtaaria vanhaa metsää

Säätiö on ostanut reilun kokoisen metsäalueen Kiteen Suoparsaaresta. Alueeseen kuuluu vanhojen lehtisekametsien lisäksi myös kaksi pikkusaarta, rantaluhtia sekä noin kilometri Oriveden rantaviivaa. Uuden suojelualueen perustamisen myötä avataan myös uusi suojelukampanja Itä-Suomeen.

Säätiölle on viime aikoina tarjottu useita kohteita Itä-Suomesta. Vastatakseen maanomistajien suojeluhaluihin säätiö avaa uuden kampanjan itäsuomalaisen luonnon suojelun tehostamiseksi. Kampanjan tarkoituksena on vauhdittaa paitsi metsien, myös muiden arvokkaiden luontokohteiden rauhoittamista.

”Saamme säännöllisesti maanomistajilta ehdotuksia Itä-Suomesta hankittaviksi alueiksi”, kertoo Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Pepe Forsberg. ”Maanomistajien suojeluhalukkuus onkin päässyt yllättämään meidät positiivisesti ja vastataksemme huutoon avaamme uuden kampanjan itäsuomalaisen luonnon suojelemiseksi.”

Suojele pala Itä-Suomea -keräys on avattu Luonnonperintösäätiön kotisivuilla ja siihen toivotaan kampanjakumppaneita ja runsaasti lahjoittajia. Keräykseen voivat osallistua kaikki, jotka haluavat vaikuttaa myönteisesti Itä-Suomen suojelutilanteeseen. Myös yritykset ovat tervetulleita suojelemaan itäsuomalaista luontoa Luonnonperintösäätiön kautta.

Säätiöllä on Pohjois-Karjalassa ennestään kymmenen suojelualuetta, jotka on ostettu ja suojeltu säätiön lahjoittajien tuella. Lähitulevaisuudessa Pohjois-Karjalasta ollaan hankkimassa uusia alueita suojeluun. Uusista alueista tiedotetaan lisää tämän kevään kuluessa.

Luonnonperintösäätiölle voi myös tarjota myyntiin tai antaa vihjeitä mahdollisista suojelumetsistä Itä-Suomen alueella.

Suojele pala Itä-Suomea -kampanja Luonnonperintösäätiön sivuilla

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Scroll to Top