Kesytön metsä -kampanjassa suojellaan luontoa Pohjois-Pohjanmaalta kulttuurin voimin

Yhdessä Oulu Urban Culture ry:n kanssa perustetun Kesytön metsä -kampanjan tavoitteena on perustaa suojelualue Pohjois-Pohjanmaalle osana Oulun matkaa Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026.

Oulu on vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki. Kaupunki ja koko pohjoinen Suomi täyttyvät siis tulevien vuosien aikana kulttuurista, taiteesta ja tapahtumista huipentuen vuoteen 2026.

Oulun tavoitteena on olla kestävä kulttuuripääkaupunki, joka kehittää pitkäjänteisesti alueen kulttuuritoimintaa ympäristön huomioiden. On kuitenkin väistämätöntä, että myös kulttuuritoiminta kuluttaa luonnonvaroja ja aiheuttaa päästöjä.

Kesytön metsä -kampanjalla kerätään varoja Luonnonperintösäätiön toteuttamaan metsien suojeluun kulttuurituotantojen yhteydessä. Kampanjan tavoitteena on perustaa uusi suojelumetsä Pohjois-Pohjanmaalle.

Kesytön metsä -kampanjan on ideoinut Oulu Urban Culture ry yhdessä Luonnonperintösäätiön kanssa. Yhdistys toteuttaa Untamed Office ja The Nook -hankkeita sekä Frozen People -festivaalia osaksi Oulu2026-ohjelmaa.

”Oulu Urban Culture haluaa tehdä oman osansa ympäristön eteen käynnistämällä Kesytön metsä -kampanjan. Kampanjan lanseeraus tapahtuu viikonloppuna 4.3. järjestettävässä Frozen People -talvitapahtumassa, joka on elektronisen musiikin ja pohjoisen taiteen festivaali Nallikarin merenjäällä. Haluamme, että Oulu2026-toiminta versoaa kesyttömänä metsänä alueellamme vielä pitkälle tulevaisuuteen”, kertoo Oulu Urban Culturen toiminnanjohtaja Heikki Myllylahti.

Oulu Urban Culture lahjoittaa Kesytön metsä -kampanjaan osan omista tuloistaan sekä kannustaa tapahtumien kävijöitä, yhteistyökumppaneita ja muita kulttuurin tekijöitä osallistumaan keräykseen. Myös Luonnonperintösäätiössä ollaan innoissaan hankkeesta.

”Hieno juttu, että saadaan tätä kautta lisää kulttuurijoukkoja yhteiseen rintamaan luonnonsuojelun puolesta. Meillä Luonnonperintösäätiöllä on Pohjois-Pohjanmaalla kymmenen suojelualuetta, mutta lisää tarvitaan. Aarnivalkea-Kivisuon suojelualue Kuusamon alueella on nyt jo kolmensadan hehtaarin laajuinen, mikä on hieno asia, mutta laajennusmahdollisuuksia tälle ja muille suojelualueillemme tutkitaan jatkuvasti. Suojellaan siis yhdessä lisää vihreitä hehtaareja myös Kesytön metsä -kampanjan puitteissa”, kannustaa Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Pepe Forsberg.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Scroll to Top