Uusi suojelualue Valkeakoskella

Toukokuun lopussa säätiö onnistui voittamaan kiinteistönvälittäjän tarjouskilpailun Valkeakoskella. Myytävänä oli runsas seitsemän hehtaaria Korkeakankaan ulkoilukeskuksen pohjoispuolella, noin puolen kilometrin päässä samankokoisesta Mettivuoren luonnonsuojelualueesta. Alueeseen kuuluu kolme pientä puustoista suota, jotka ovat metsälaissa mainittuja arvokkaita elinympäristöjä. Kun tarjouskilpailu oli vielä käynnissä, säätiön edustaja löysi tutustumisretkellään alueen pohjoisosasta laajan, asutun kahden liito-oravanaaraan reviirin, mikä olisi rajoittanut hakkuumahdollisuuksia metsässä ja paransi säätiön asemaa tarjouskilpailussa.

Metsolaksi nimettävä Valkeakosken metsä on kaupungin läheisyydestä huolimatta erämaisen oloinen. Alue sisältää runsaasti maapuita ja myös pystylahopuuta. Suuria ylispuita esiintyy koko alueella. Metsäautotiet eivät ulotu Metsolaan, mutta sen halki kulkee paljon käytetty ulkoilureitti. Näin kansalaisilla on mahdollisuus nauttia häiriintymättömistä vanhan metsän maisemista ulkoiluretkillään.

Kuva: Jorma Ahola.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Scroll to Top