Uusi suojelualue Valkeakoskella

Toukokuun lopussa säätiö onnistui voittamaan kiinteistönvälittäjän tarjouskilpailun Valkeakoskella. Myytävänä oli runsas seitsemän hehtaaria Korkeakankaan ulkoilukeskuksen pohjoispuolella, noin puolen kilometrin päässä samankokoisesta Mettivuoren luonnonsuojelualueesta. Alueeseen kuuluu kolme pientä puustoista suota, jotka ovat metsälaissa mainittuja arvokkaita elinympäristöjä. Kun tarjouskilpailu oli vielä käynnissä, säätiön edustaja löysi tutustumisretkellään alueen pohjoisosasta laajan, asutun kahden liito-oravanaaraan reviirin, mikä olisi rajoittanut hakkuumahdollisuuksia metsässä ja paransi säätiön asemaa tarjouskilpailussa.

Metsolaksi nimettävä Valkeakosken metsä on kaupungin läheisyydestä huolimatta erämaisen oloinen. Alue sisältää runsaasti maapuita ja myös pystylahopuuta. Suuria ylispuita esiintyy koko alueella. Metsäautotiet eivät ulotu Metsolaan, mutta sen halki kulkee paljon käytetty ulkoilureitti. Näin kansalaisilla on mahdollisuus nauttia häiriintymättömistä vanhan metsän maisemista ulkoiluretkillään.

Kuva: Jorma Ahola.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Luonnonperintösäätiön lahjoitustavaroita. Kuva: Niina Rosenberg

Säätiö saa monipuolisesti lahjoituksia luonnonsuojeluun

Luonnonperintösäätiö on vastaanottanut kuluneen syyskauden aikana rahalahjoitusten lisäksi runsaasti muitakin lahjoituksia metsiensuojelun hyväksi. Säätiölle on tarjottu muun muassa kiinnostavia tavaralahjoituksia sekä maa-alueita ja arvopapereita. Säätiössä lahjoitusvirtaa on seurattu tyytyväisenä ja kiitollisena.
Lue lisää
Kuva: Harri Hölttä

Uusi metsiensuojelualue Nurmijärvelle

Luonnonperintösäätiö on ostanut luonnonsuojelullisesti arvokkaan metsäalueen Uudeltamaalta, Nurmijärven Parkkimäestä. Kunnan keskustan läheisyydessä olevan metsäalueen pinta-ala on 5,6 hehtaaria.
Lue lisää
Kuusenkynsikääpä Itäkankaan suojelualueella. Kuva: Ari-Pekka Auvinen

Luonnonperintösäätiö käynnistää Kääpämetsäkeräyksen

Luonnonperintösäätiö avaa keräyskampanjan, jonka tarkoituksena on etsiä, ostaa ja suojella Kääpämetsä. Säätiö etsii mahdollisimman kääpärikasta vanhaa metsää suojeluun erityisesti eteläisestä Suomesta. Kampanjan vauhdittamiseksi säätiö myy vuodelle 2023 Kääpäkalenteria, jonka tuotto käytetään Kääpämetsän suojeluun.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Vieritä ylös