Uusi suojelualue Hämeeseen

Luonnonperintösäätiön Hämeen suojelualueiden määrä karttui kesäkuussa 2013 Harjavan metsä- ja niittyalueella. Hämeenlinnan Kalvolassa sijaitsevan Harjavan pinta-ala on 6,3 hehtaaria.

Harjavan kosteita, polveilevia niittyjä ympäröi joka puolelta pitkään koskemattomana ollut metsä. Ympärysmetsä on kuusivaltaista, ja lahopuuta on erityisesti eteläosassa. Metsäsaarekkeissa kasvaa lehtipuuta: koivua, harmaaleppää, pihlajaa, raitaa ja tuomea.

Pohjoisreunalla esiintyy lehtomaistakin kasvillisuutta, taikinamarjaa ja näsiää. Muuten kasvisto on tyypillistä tuoreen kangasmetsän ja paikoin korpilajistoa.

Alueen kulmassa kulkeva puro virtaa Harjavan kohdalla luonnonuomassa.

Harjava sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä valtakunnallisesti merkittävästä Kalliomaan lehtojensuojelualueesta. Kalliomaan ja Harjavan välimaastossa kasvaa laajalti pähkinäpensasta, joka on levittäytynyt jo aivan Harjavan rajan tuntumaan.

Harjava on säätiön 39. suojelualue ja yhdeksäs Hämeessä.

Kuva: Anneli Jussila 

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Luonnonperintösäätiön lahjoitustavaroita. Kuva: Niina Rosenberg

Säätiö saa monipuolisesti lahjoituksia luonnonsuojeluun

Luonnonperintösäätiö on vastaanottanut kuluneen syyskauden aikana rahalahjoitusten lisäksi runsaasti muitakin lahjoituksia metsiensuojelun hyväksi. Säätiölle on tarjottu muun muassa kiinnostavia tavaralahjoituksia sekä maa-alueita ja arvopapereita. Säätiössä lahjoitusvirtaa on seurattu tyytyväisenä ja kiitollisena.
Lue lisää
Kuva: Harri Hölttä

Uusi metsiensuojelualue Nurmijärvelle

Luonnonperintösäätiö on ostanut luonnonsuojelullisesti arvokkaan metsäalueen Uudeltamaalta, Nurmijärven Parkkimäestä. Kunnan keskustan läheisyydessä olevan metsäalueen pinta-ala on 5,6 hehtaaria.
Lue lisää
Kuusenkynsikääpä Itäkankaan suojelualueella. Kuva: Ari-Pekka Auvinen

Luonnonperintösäätiö käynnistää Kääpämetsäkeräyksen

Luonnonperintösäätiö avaa keräyskampanjan, jonka tarkoituksena on etsiä, ostaa ja suojella Kääpämetsä. Säätiö etsii mahdollisimman kääpärikasta vanhaa metsää suojeluun erityisesti eteläisestä Suomesta. Kampanjan vauhdittamiseksi säätiö myy vuodelle 2023 Kääpäkalenteria, jonka tuotto käytetään Kääpämetsän suojeluun.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Vieritä ylös