Turvapaikkoja elämälle. 2. painos saatavana

Säätiön juhlakirjan 1. painos myytiin loppuun 8 kuukauden aikana. Nyt kirjaa on taas saatavilla, uusi painos on ilmestynyt heinäkuun alussa. Kirjan tuotto menee kokonaisuudessaan säätiön luonnonsuojelutyöhön.

Kahden vuosikymmenen aikana säätiö on suojellut 55 aluetta eri puolilla Suomea ja yli 1000 hehtaaria metsää.

Yli 200-sivuiseen kuvitettuun teokseen sisältyy artikkelien ja esseetyyppisten kirjoitusten lisäksi säätiön suojelualueiden esittelyjä.

Valtaosa kirjoittajista on tai on ollut mukana säätiön toiminnassa, sekä seurannut sitä läheltä. Kirjan aloittaa itseoikeutetusti säätiön perustaja, kalastaja-kirjailija Pentti Linkola omakohtaisilla muisteluksillaan metsien kohtalosta ja säätiön perustamisvaiheista. Säätiömuistojensa parissa viipyvät myös oppihistorian emeritusprofessori Anto Leikola ja kirjailija Anni Kytömäki.

Metsää ja suojelua lähestyy oman tutkimuksensa kautta matemaattisen ekologian professori Otso Ovaskainen ja maaseudun näkökulmasta maanviljelijä Mikko Hovila. Suomen kielen professori Kaisa Häkkinen puolestaan tarkastelee metsäsanastoa ja sen juuria suomen kielessä. Säätiön toiminnanjohtaja Anneli Jussila avaa näkökulmia hiisiperinteeseen ja silleen jättämisen filosofiaan. Kirjoittajissa on edustajansa myös lahjoittajilla ja metsänsä suojeluun myyneillä.

Kirjan loppuosassa esitellään 15 säätiön suojelualuetta monipuolisin tekstein, kuvin ja taiteilija Juha Ilkan piirtämin kartoin. Suojelualueiden tarina alkaa vuonna 2000 hankitusta lehtevästä Parikkalan Akanvaarasta ja ulottuu Puolangan Tulijoelle, taimenpuron rantaan, joka siirtyi säätiölle vuonna 2014.

Kaikilta esiteltäviltä alueilta on hankittu uutta tietoa: lajiselvityksiä, perinnetietoa tai mikrohistoriaa.

Kirjan tuotto käytetään säätiön luonnonsuojelutyöhön. Osta omasi verkkokaupastamme!

Kuva: Juhlakirjan kannessa Kaikkallion suojelualuetta. Kuva: Risto Sauso.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Luonnonperintösäätiön lahjoitustavaroita. Kuva: Niina Rosenberg

Säätiö saa monipuolisesti lahjoituksia luonnonsuojeluun

Luonnonperintösäätiö on vastaanottanut kuluneen syyskauden aikana rahalahjoitusten lisäksi runsaasti muitakin lahjoituksia metsiensuojelun hyväksi. Säätiölle on tarjottu muun muassa kiinnostavia tavaralahjoituksia sekä maa-alueita ja arvopapereita. Säätiössä lahjoitusvirtaa on seurattu tyytyväisenä ja kiitollisena.
Lue lisää
Kuva: Harri Hölttä

Uusi metsiensuojelualue Nurmijärvelle

Luonnonperintösäätiö on ostanut luonnonsuojelullisesti arvokkaan metsäalueen Uudeltamaalta, Nurmijärven Parkkimäestä. Kunnan keskustan läheisyydessä olevan metsäalueen pinta-ala on 5,6 hehtaaria.
Lue lisää
Kuusenkynsikääpä Itäkankaan suojelualueella. Kuva: Ari-Pekka Auvinen

Luonnonperintösäätiö käynnistää Kääpämetsäkeräyksen

Luonnonperintösäätiö avaa keräyskampanjan, jonka tarkoituksena on etsiä, ostaa ja suojella Kääpämetsä. Säätiö etsii mahdollisimman kääpärikasta vanhaa metsää suojeluun erityisesti eteläisestä Suomesta. Kampanjan vauhdittamiseksi säätiö myy vuodelle 2023 Kääpäkalenteria, jonka tuotto käytetään Kääpämetsän suojeluun.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Vieritä ylös