Taidehuutokauppa ikimetsien hyväksi

Luonnonperintösäätiön kolmas taidehuutokauppa järjestetään Huutokauppa Helanderin online-huutokauppana 3.-11.6.2022. Työt ovat nähtävissä verkossa osoitteessa www.helander.com ja ennakkotarjouksia voi jättää 3.6. klo 18 alkaen.

Tulot käytetään lyhentämättöminä ikimetsien suojeluun. Taide on osa hyvän ketjua, jossa kunnioitetaan sekä taiteen että luonnon arvoja. Kevääseen 2022 mennessä taide on säätiölle tuottanut jo noin 120 000 ikimetsien hyväksi käytettyä euroa.

”Olemme hyvin ketteriä ostamaan metsää. Lahjoitettu raha on realisoitunut suojeltuna metsänä parhaimmillaan jopa kahdessa viikossa”, kertoo Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Pepe Forsberg.

Huutokauppahuone Helander on hankkeen merkittävä tukija. Tänäkin vuonna he lahjoittavat nettiportaalin, tilat ja huutokaupan ammattiosaamisen työn edistämiseksi.

Suomalaisen yhteiskunnan kehitys ja vaurastuminen ovat paitsi heikentäneet monimuotoisen luonnon tilaa, myös antaneet uusia työkaluja arvokkaan metsän säilyttämiselle ja ennallistamiselle. Taidehuutokaupan ideana on tarjota kanava taiteilijoille, kansalaisille, taiteen keräilijöille ja luonnonsuojelijoille antaa panoksensa uhanalaisen metsäluonnon säilyttämiseksi tuleville sukupolville.

Huutokaupasta on mahdollista paitsi ostaa itselleen arvokasta taidetta, myös osallistua samalla konkreettisesti luonnonsuojelutyöhön. Huutokaupan kautta saadut varat kanavoituvat metsiksi, jotka Luonnonperintösäätiö suojelee. Esimerkiksi 500 euron arvoisen taideteoksen myynnillä saadaan suojeltua noin tuhat neliötä metsää. Viime vuoden huutokaupassa myytyjen teosten hintahaitari vaihteli 50 eurosta 15000 euroon.

”Tänä vuonna myymme sekä ajankohtaisen kokoelman nykytaidetta että joitain vanhempia helmiä”, kertoo taidehuutokauppaa kuratoinut Taneli Eskola.

Luonnonperintösäätiöllä on ilo myydä merkittävä ja monipuolinen kokoelma sekä yksityisiltä taiteilijoilta että esimerkiksi Nordean taidekokoelmasta lahjoituksena saatuja teoksia. Vuoden 2022 taiteilijoita ovat muiden muassa: Aulis Blomstedt, Elina Brotherus, Håkan Brunberg, Susanne Gottberg, Sanna Kannisto, Erkki Kulovesi, Tero Laaksonen, Elina Merenmies, Esko Männikkö, Kristina Riska, Tuomo Saali, Marjatta Tapiola, Kristiina Uusitalo, Kari Vehosalo ja Heikki Willamo.

”Olemme kiitollisia kaikille taiteilijoille, jotka ovat lähteneet mukaan hienoon hankkeeseen. Taiteilijat ovat merkittävä osa hyvän ketjua, jossa me kaikki voimme olla mukana”, toteaa Pepe Forsberg Luonnonperintösäätiöstä.

Kuva:
Elina Brotherus
Model Study 9. Editio 3/9, 70×93 cm

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Kuusenkynsikääpä Itäkankaan suojelualueella. Kuva: Ari-Pekka Auvinen

Luonnonperintösäätiö käynnistää Kääpämetsäkeräyksen

Luonnonperintösäätiö avaa keräyskampanjan, jonka tarkoituksena on etsiä, ostaa ja suojella Kääpämetsä. Säätiö etsii mahdollisimman kääpärikasta vanhaa metsää suojeluun erityisesti eteläisestä Suomesta. Kampanjan vauhdittamiseksi säätiö myy vuodelle 2023 Kääpäkalenteria, jonka tuotto käytetään Kääpämetsän suojeluun. Kääpämetsäkampanjalla Luonnonperintösäätiö tahtoo muistuttaa, että käävillä on merkittävä rooli monimuotoisuuden ylläpitämisessä ja metsien luonnollisessa uusiutumisessa. Suomen metsissä voi tavata yli kaksisataa eri…
Lue lisää
Blue Forest

Blue Forest suojeluun Lopella

Luonnonperintösäätiö osti Vantaan kaupungilta poikkeuksellisen upean metsäalueen 340 000 euron hintaan. Luonnonperintösäätiön omistuksessa metsä rauhoitetaan ja suojeltuna se saa nimen Blue Forest.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Vieritä ylös