Taidehuutokaupasta upea potti luonnonsuojeluun

Huutokauppa Helanderilla järjestetty Luonnonperintösäätiön taidehuutokauppa keräsi tänäkin vuonna runsaasti varoja luonnonsuojeluun. Lauantaina 11.6. huipentuneessa online-huutokaupassa myytiin 88 teosta ja muutama teoksista löysi ostajan vielä varsinaisen huutokaupan päättymisen jälkeen. Huutokaupan tuotto kipusi jälkikäteen myytyjen teosten kanssa yli 65 000 euroon.

”Taidehuutokauppa onnistui taas erinomaisesti ja saimme kokoon hienon summan ikimetsien suojeluun. Kiitos kaikille huutokauppaan mukaan lähteneille taiteilijoille ja kaikille huutoja tehneille sekä erityiskiitos Huutokauppa Helanderin väelle ja taiteilija Taneli Eskolalle näin hienon tempauksen mahdollistamisesta”, kiittelee Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Pepe Forsberg.

Myös Huutokauppa Helanderilla oltiin tyytyväisiä tapahtuman onnistumiseen.

”Olen erittäin iloinen siitä, että suomalainen taidekenttä näin massiivisesti tukee erittäin hyvää asiaa. Ilman taiteilijoita lopputulos olisi nolla, joten iso kiitos lahjoittajille”, toteaa Huutokauppa Helanderin toimitusjohtaja Mika Sirén.

Huutokaupassa oli myynnissä teoksia yli sadalta eri taitelijalta. Mukana oli myös Nordean taidekokoelmasta lahjoituksena saatuja teoksia. Huutokaupan kuratoinut Taneli Eskola summaa tuntojaan päättyneestä huutokaupasta seuraavasti:

”Myydyt teokset edustivat laaja-alaisesti kuvataiteen eri tekotapoja ja aikakausia. Kovia nousuja nähtiin niin ajankohtaisessa nykytaiteessa kuin vanhemmassa taiteessa. Vaikka tapahtuma on muodoltaan perinteinen taidehuutokauppa, on sen taustalla oleva ajattelu ennakkoluulotonta. Taiteilijat saavat paitsi mahdollisuuden realisoida teoksiaan, myös kanavan konkreettiselle luonnonsuojelutyölle. Ostajat puolestaan saavat sekä taideteoksen että symbolisen palan ikimetsää. Se on hyvän ketju, joka eri muodoissa saa jatkoa.”

Tästä pääset selaamaan huutokaupassa myytyjä teoksia

(Kuva: Taneli Eskola; Bo Haglund ja teos Forest Studies)

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Kuusenkynsikääpä Itäkankaan suojelualueella. Kuva: Ari-Pekka Auvinen

Luonnonperintösäätiö käynnistää Kääpämetsäkeräyksen

Luonnonperintösäätiö avaa keräyskampanjan, jonka tarkoituksena on etsiä, ostaa ja suojella Kääpämetsä. Säätiö etsii mahdollisimman kääpärikasta vanhaa metsää suojeluun erityisesti eteläisestä Suomesta. Kampanjan vauhdittamiseksi säätiö myy vuodelle 2023 Kääpäkalenteria, jonka tuotto käytetään Kääpämetsän suojeluun. Kääpämetsäkampanjalla Luonnonperintösäätiö tahtoo muistuttaa, että käävillä on merkittävä rooli monimuotoisuuden ylläpitämisessä ja metsien luonnollisessa uusiutumisessa. Suomen metsissä voi tavata yli kaksisataa eri…
Lue lisää
Blue Forest

Blue Forest suojeluun Lopella

Luonnonperintösäätiö osti Vantaan kaupungilta poikkeuksellisen upean metsäalueen 340 000 euron hintaan. Luonnonperintösäätiön omistuksessa metsä rauhoitetaan ja suojeltuna se saa nimen Blue Forest.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Vieritä ylös