Taavinsaaren metsä suojeluun Rautalammilla

Luonnonperintösäätiö on suojellut Etelä-Konnevedessä sijaitsevan Taavinsaaren metsän. Uusi suojelualue sijaitsee lähellä Etelä-Konneveden kansallispuistoa ja se ostettiin yksityiseltä omistajalta. Saaren haapavaltainen metsä edustaa niinsanottua kuivaa lehtoa ja on luontoarvoiltaan erittäin monipuolinen. Taavinsaaressa esiintyy haapojen, koivujen ja havupuiden lisäksi myös vaateliaita lehtolajeja kuten metsälehmusta, näsiää ja lehtokuusamaa. On mahdollista, että joskus ennen sotia sinne on tuotu kotieläimiä kesälaitumelle.

”Näilläkin main on hevosia, lehmiä ja lampaita viety kesäksi saariin, läheisessä Kumpusaaressa hevosia vielä 1960-luvulla,” kertoo rautalammilainen Jorma Knuutinen, joka vieraili saaressa säätiön tiedustelijana. ”Aiemmasta laidunnuksesta ja kulttuurin vaikutuksesta kielivät Taavinsaaressa ainakin nurmitädyke, niittynätkelmä ja aitovirna.”

Runsaan neljän hehtaarin suojelualueeseen kuuluu myös kaunis, erikoinen rantasuo. Lintulajistoon kuuluu harmaapäätikka ja käpytikka sekä teeri.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Kuva: Johanna Viitanen

Blue Forest -huutokauppa toi 11 404 euroa luonnonsuojeluun

Von Hertzen Brothers -yhtyeen ja Luonnonperintösäätiön järjestämä Blue Forest -artistihuutokauppa päättyi keskiviikkona 21. syyskuuta. Kaikki huippuartistien huutokauppaan lahjoittamat esineet saatiin myytyä eli jokainen kohde saavutti vähintään 500 euron lähtöhinnan. Yhteensä huutokaupalla kerättiin 11 404 euroa.
Lue lisää

Ullatievan suojelualue laajeni Ylä-Lapissa

Luonnonperintösäätiön Ylä-Lapin ikimetsäkampanja on taas ottanut merkittävän harppauksen eteenpäin, kun säätiö osti 54 hehtaarin metsäalueen Enontekiöltä. Alue liitetään osaksi Ullatievan 12 hehtaarin suojelualuetta.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Vieritä ylös