Taavinsaaren metsä suojeluun Rautalammilla

Luonnonperintösäätiö on suojellut Etelä-Konnevedessä sijaitsevan Taavinsaaren metsän. Uusi suojelualue sijaitsee lähellä Etelä-Konneveden kansallispuistoa ja se ostettiin yksityiseltä omistajalta. Saaren haapavaltainen metsä edustaa niinsanottua kuivaa lehtoa ja on luontoarvoiltaan erittäin monipuolinen. Taavinsaaressa esiintyy haapojen, koivujen ja havupuiden lisäksi myös vaateliaita lehtolajeja kuten metsälehmusta, näsiää ja lehtokuusamaa. On mahdollista, että joskus ennen sotia sinne on tuotu kotieläimiä kesälaitumelle.

”Näilläkin main on hevosia, lehmiä ja lampaita viety kesäksi saariin, läheisessä Kumpusaaressa hevosia vielä 1960-luvulla,” kertoo rautalammilainen Jorma Knuutinen, joka vieraili saaressa säätiön tiedustelijana. ”Aiemmasta laidunnuksesta ja kulttuurin vaikutuksesta kielivät Taavinsaaressa ainakin nurmitädyke, niittynätkelmä ja aitovirna.”

Runsaan neljän hehtaarin suojelualueeseen kuuluu myös kaunis, erikoinen rantasuo. Lintulajistoon kuuluu harmaapäätikka ja käpytikka sekä teeri.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Näkkälän ikimetsä. Kuva: Petri Haapala

Ylä-Lapin ikimetsäkeräys etenee huikeaa vauhtia

Huhtikuussa käynnistetty Ylä-Lapin ikimetsäkeräys etenee huimalla vauhdilla. Toukokuussa kerrottiin Luonnonperintösäätiön saamasta maalahjoituksesta Länsi-Lapista Hannukaisen kylällä Kolarissa. Viime viikolla säätiö teki pinta-alaltaan historiansa suurimmat maakaupat, kun se osti 220 hehtaarin alueen Enontekiöltä.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Vieritä ylös