Suomen sudenkorentoseura mukaan suokampanjaan

Luonnonperintösäätiön ja Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjanmaan piirin yhteinen suokampanja piirin alueen soidensuojelun edistämiseksi on saanut lahjoituksen Suomen sudenkorentoseuralta, joka tekee merkittävää työtä sudenkorentojen suojelemiseksi.

Sudenkorentoseuran järjestämän keräyksen tuotto oli noin 5 000 euroa, jonka seura päätti ohjata suokampanjaan. Lahjoitus kohdennetaan seuran toivomuksen mukaisesti sudenkorentojen kannalta tärkeän avosuoalueen hankintaan.

Luonnonsuojelupiirin ja säätiön suokampanjan avulla on tähän mennessä hankittu 37 hehtaaria suota Alajärven Heininevalta, jossa on myös sudenkorennoille suotuisaa elinympäristöä. Vapaaehtoisin kaupoin hankittavat uudet suojelualueet voivat kohdentua nykyisen alueen laajentamiseen tai uusille kohteille, joita kampanjassa myös haetaan koko ajan.

Suojelusuo Pohjanmaalle -kampanja sai aiemmin syksyllä myös mittavan nimettömän lahjoituksen, joka käytetään lyhentämättömänä suojelusoiden hankintaan.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Kuva: Harri Hölttä

Uusi metsiensuojelualue Nurmijärvelle

Luonnonperintösäätiö on ostanut luonnonsuojelullisesti arvokkaan metsäalueen Uudeltamaalta, Nurmijärven Parkkimäestä. Kunnan keskustan läheisyydessä olevan metsäalueen pinta-ala on 5,6 hehtaaria.
Lue lisää
Kuusenkynsikääpä Itäkankaan suojelualueella. Kuva: Ari-Pekka Auvinen

Luonnonperintösäätiö käynnistää Kääpämetsäkeräyksen

Luonnonperintösäätiö avaa keräyskampanjan, jonka tarkoituksena on etsiä, ostaa ja suojella Kääpämetsä. Säätiö etsii mahdollisimman kääpärikasta vanhaa metsää suojeluun erityisesti eteläisestä Suomesta. Kampanjan vauhdittamiseksi säätiö myy vuodelle 2023 Kääpäkalenteria, jonka tuotto käytetään Kääpämetsän suojeluun.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Vieritä ylös