Porolansuo

Kunta: Harjavalta
Suojeluvuosi: 2017
Pinta-ala: 15 ha

Kokemäenjoen pohjoispuolella Harjavallalla sijaitsevan Porolansuon suojelualueeseen kuuluu avointa nevaa ja harjumuodostelma, joka kasvaa kaunista vanhaa sekametsää. Alue oli myytävänä tarjouskilpailussa, josta sen huomasivat sekä Satakunnan luonnonsuojelupiiri että kirjailija Anni Kytömäki. Kohteeseen tutustumisen jälkeen Satakunnan luonnonsuojelupiiri tarjoutui rahoittamaan valtaosan kaupasta, minkä ansiosta säätiö onnistui täpärästi voittamaan tarjouskilpailun ja rauhoittamaan tämän 15 hehtaarin suuruisen alueen.

Kirjailija Anni Kytömäki kuvaa Porolansuon palstaa:

"Porolansuolla mieleeni painuivat ennen muuta suosaarekkeiden kolohaavat ja tuulenkaatokuuset sekä avara neva sääksenpesäpuineen. Paikalliset lintuharrastajat ovat jo vuosia seuranneet tekopesän elämää. Suon laidoille on taannoin kaivettu ojia, mutta ne eivät ole häivyttäneet metsän ja suon mosaiikkia: välillä kuljin kivennäismaaharjanteella ikivanhojen kelojen naristessa toisiaan vasten, välillä saappaiden alla tirskui rahkasammal.

Säätiön ja Luonnonsuojeluliiton Satakunnan piirin monivuotinen yhteistyö johti jälleen hienoon lopputulokseen, ja maakunnan soidensuojeluverkosto täydentyi pienellä mutta tervetulleella laikulla. Porolansuon petäjät saavat edelleen tavoitella oksillaan aurinkoa – ehkä jonain päivänä niin vahvoina, että kalasääsket pystyvät rakentamaan pesänsä itsekin."

Kuvagalleria

Kokemäenjoen pohjoispuolella Harjavallassa sijaitsevaan Porolansuon 15 hehtaarin suojelualueeseen kuuluu avointa nevaa ja harjumuodostelma, joka kasvaa kaunista vanhaa sekametsää. Satakunnan luonnonsuojelupiiri tarjoutui rahoittamaan valtaosan kaupasta, minkä ansiosta säätiö onnistui rauhoittamaan tämän hienon suoalueen.

Suojele pala ikimetsää

Porolansuo

Lahjoita esimerkiksi: 10,00 

Vähimmäislahjoitus: 5,00 

Shopping Cart
Scroll to Top