Majavapurot

Kunta: Pori
Suojeluvuosi: 2017
Pinta-ala: 10 ha

Majavapurojen luonnonsuojelualue sijaitsee Porin Ahlaisissa Pohjajoen ja Uksjärven välisellä metsalueella. Matkaa merelle eli Keikveden merenlahdelle on noin neljä kilometriä.

Majavapurojen noin kymmenen hehtaarin alue saanut kasvaa omassa rauhassaan viimeiset 40 vuotta, osa siitä paljon pitempäänkin. Alue oli julkisesti myynnissä loppuvuodesta 2017. Kun Luonnonperintösäätiö lopulta voitti alueesta käydyn tarjouskilpailun, kävi ilmi, että myös myyjä oli tyytyväinen alueen suojeluratkaisusta.

Majavapuroihin kuuluu monikerroksista sekametsää suurine ylispuineen ja hieman tiheämpää vanhaa metsää, jota luonnehtivat suuret haavat; näiden välissä on umpeutuvia, viehättäviä metsäniittyjä ja nuoremman lehtimetsän alue. Alueen halki virtaa useita puroja ja maastoutuvia ojia.

Alue on eläinlajistoltaankin mielenkiintoinen. Liito-oravan jätöksiä löytyi tarkastuskäynnillä kolmesta eri paikasta – metsässä on mahdollisesti kolme erillistä liiturireviiriä. Lisäksi alueen eteläpuolen maisemaa on muuttanut euroopanmajava nostamalla veden metsään, minkä seurauksena on syntynyt runsaasti luonnon monimuotoisuudelle tärkeää lahopuuta. Alueella on myös majavanpato ja pesäkeko.

Suojele pala ikimetsää

Majavapurot

Lahjoita esimerkiksi: 10,00 

Vähimmäislahjoitus: 5,00 

Kuvagalleria

Majavapurojen kymmenen hehtaarin luonnonsuojelualue sijaitsee Porin Ahlaisissa Pohjajoen ja Uksjärven välisellä metsalueella. Metsä on saanut kasvaa omassa rauhassaan viimeiset 40 vuotta, osa siitä paljon pitempäänkin.
Shopping Cart
Scroll to Top