Koppelonpesä

Kunta: Karijoki ja Kristiinankaupunki
Suojeluvuosi: 2010
Pinta-ala: 11 ha

Luonnonperintösäätiön lokakuussa 2010 ostama runsaspuustoinen metsäkokonaisuus Koppelonpesä kuuluu Karijoen ja Kristiinankaupungin kuntiin sekä Tjöckin ja Myrkyn kyliin. Sen pinta-ala on noin 11,2 hehtaaria.

Koppelonpesän metsästä valtaosa on rehevässä maaperässä kasvavaa iäkästä kangasmetsää, jossa esiintyy paikoin runsaastikin lahopuuta. Pienellä osalla alueesta on kallioisessa maaperässä kasvavaa mäntymetsää. Alueeseen kuuluu myös pieni aikoinaan metsitetty peltokappale, joka on palautumassa kohti luonnontilaa. Metsäkappaleiden myyjät, sisarukset Unto Tasanko ja Elli Siltanen, tavoitettiin Maaseudun Tulevaisuudessa olleen lehti-ilmoituksen kautta.

Uusi aluevaltaus länsirannikolle on merkittävä siksikin, että näillä main metsää on keskimääräistäkin vähemmän suojelun piirissä. Koppelonpesä on säätiön 26. suojelualue ja ensimmäinen Pohjanmaalla sekä Etelä-Pohjanmaalla.

Näin löydät Koppelonpesään

Osoite: Peräläntie 440, Karijoki. Peräläntie 440:n paikkeilta lähtee länteen polku, joka kaartuu suojelualueen reunaa myötäillen edelleen lounaaseen. Matkaa Peräläntieltä suojelualueen rajalle on reilut 200 metriä.

Suojele pala ikimetsää

Koppelonpesä

Lahjoita esimerkiksi: 10,00 

Vähimmäislahjoitus: 5,00 

Kuvagalleria

Avointa kalliomännikköä ja lahopuustoista kangasmetsää, jossa viihtyy muun muassa liito-orava.
Shopping Cart
Scroll to Top