Satakunnan suojelu etenee: ensimmäinen suojelualue ostettu

Kampanja Satakunnan luonnon suojelemiseksi on tuottanut ensimmäisen tuloksensa – vajaa 10 hehtaaria on ostettu säätiölle Noormarkun Poosjärvellä.Tapiola -niminen suojelualue ostettiin porilaiselta kiinteistönvälittäjältä kahden kaupan kautta. Ensimmäinen kauppa Poosjärven kuudesta hehtaarista solmittiin syyskuun lopulla, toinen kolmesta ja puolesta hehtaarista lokakuun alkupuolella. Tapiola sijaitsee Poosjärven Itälahden etelärannalla, Keskisjoen molemmin puolin, ja ulottuu toisen kaupan ansiosta aivan Itälahden rannan tuntumaan. Alueeseen kuuluu tulvivaa rantaluhtaa sekä monipuolista sekametsää. Varsinkin rannanpuoleisessa osassa puusto on koskematonta ja aarniomaista.

Poosjärvi ja sen Itälahti ovat tunnettuja linturunsaudestaan, ja osa rannoista on suojeltu Naturassa; puusto on kuitenkin ollut ”lainsuojatonta”. Puissa on nähtävissä majavan syömäjälkiä – Poosjärvellä ja Poosjoessa elääkin vahva euroopanmajavakanta. Alueen ”löysi” Raimo Hakila Satakunnan luonnonsuojelupiiristä ja sen rahoitus tulee luonnonsuojelupiiriltä.

Kuva: Raimo Hakila osoittaaa tulvarajaa Poosjärven rantametsässä. Anneli Jussila.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Luonnonperintösäätiön lahjoitustavaroita. Kuva: Niina Rosenberg

Säätiö saa monipuolisesti lahjoituksia luonnonsuojeluun

Luonnonperintösäätiö on vastaanottanut kuluneen syyskauden aikana rahalahjoitusten lisäksi runsaasti muitakin lahjoituksia metsiensuojelun hyväksi. Säätiölle on tarjottu muun muassa kiinnostavia tavaralahjoituksia sekä maa-alueita ja arvopapereita. Säätiössä lahjoitusvirtaa on seurattu tyytyväisenä ja kiitollisena.
Lue lisää
Kuva: Harri Hölttä

Uusi metsiensuojelualue Nurmijärvelle

Luonnonperintösäätiö on ostanut luonnonsuojelullisesti arvokkaan metsäalueen Uudeltamaalta, Nurmijärven Parkkimäestä. Kunnan keskustan läheisyydessä olevan metsäalueen pinta-ala on 5,6 hehtaaria.
Lue lisää
Kuusenkynsikääpä Itäkankaan suojelualueella. Kuva: Ari-Pekka Auvinen

Luonnonperintösäätiö käynnistää Kääpämetsäkeräyksen

Luonnonperintösäätiö avaa keräyskampanjan, jonka tarkoituksena on etsiä, ostaa ja suojella Kääpämetsä. Säätiö etsii mahdollisimman kääpärikasta vanhaa metsää suojeluun erityisesti eteläisestä Suomesta. Kampanjan vauhdittamiseksi säätiö myy vuodelle 2023 Kääpäkalenteria, jonka tuotto käytetään Kääpämetsän suojeluun.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Vieritä ylös