Satakunnan suojelu etenee: ensimmäinen suojelualue ostettu

Kampanja Satakunnan luonnon suojelemiseksi on tuottanut ensimmäisen tuloksensa – vajaa 10 hehtaaria on ostettu säätiölle Noormarkun Poosjärvellä.Tapiola -niminen suojelualue ostettiin porilaiselta kiinteistönvälittäjältä kahden kaupan kautta. Ensimmäinen kauppa Poosjärven kuudesta hehtaarista solmittiin syyskuun lopulla, toinen kolmesta ja puolesta hehtaarista lokakuun alkupuolella. Tapiola sijaitsee Poosjärven Itälahden etelärannalla, Keskisjoen molemmin puolin, ja ulottuu toisen kaupan ansiosta aivan Itälahden rannan tuntumaan. Alueeseen kuuluu tulvivaa rantaluhtaa sekä monipuolista sekametsää. Varsinkin rannanpuoleisessa osassa puusto on koskematonta ja aarniomaista.

Poosjärvi ja sen Itälahti ovat tunnettuja linturunsaudestaan, ja osa rannoista on suojeltu Naturassa; puusto on kuitenkin ollut ”lainsuojatonta”. Puissa on nähtävissä majavan syömäjälkiä – Poosjärvellä ja Poosjoessa elääkin vahva euroopanmajavakanta. Alueen ”löysi” Raimo Hakila Satakunnan luonnonsuojelupiiristä ja sen rahoitus tulee luonnonsuojelupiiriltä.

Kuva: Raimo Hakila osoittaaa tulvarajaa Poosjärven rantametsässä. Anneli Jussila.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Scroll to Top