Säätiölle uusi alue Valtimon Koivuvaaran rinteestä

Luonnonperintösäätiö hankki maaliskuun puolivälissä n. 20 hehtaarin metsätilan Valtimolta, Haapakylästä, Koivuvaaran eteläisestä rinteestä. Alue on nimetty Vanamonsaloksi.

Alue sisältää noin 7 hehtaaria vanhaa, sammalpohjaista kuusikkoa, muutaman hehtaarin mäntyvaltaista ikääntyvää metsää ja kolmisen hehtaaria koivikoita. Muussa osassa aluetta on niittyjä ja joitakin hehtaareita aukkohakkuutakin. Alueeseen kuuluu suurehko lampimainen lähde.

Vanamonsalon metsä kasvaa nopeasti rehevällä mustikkatyypin pohjalla ja tarkoitus on seurata alueen palautumista luonnontilaan, mahdollisesti myös edistää palautumista talkoilla tehtävillä entisöintitoimenpiteillä. Alueelle laaditaan entisöintisuunnitelma kuluvana vuonna. Metsätila ostettiin kuolinpesältä melko edullisesti, ja näin saatiin isompi pinta-ala suojelun piiriin. 

Vanamonsalon yläpuolella on Koivuvaaran näköalapaikka ja kauempana pohjoispuolella runsaan kolmen kilometrin päässä sijaitsee Hoikanvaaran toistasataa hehtaaria käsittävä luonnonsuojelualue vanhoine metsineen. Säätiöllä on ennestään Pohjois-Karjalassa n. 46 hehtaarin Tervavaaran alue, jonne on linnuntietä matkaa n. 25 kilometriä.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Scroll to Top