Säätiölle uusi alue Valtimon Koivuvaaran rinteestä

Luonnonperintösäätiö hankki maaliskuun puolivälissä n. 20 hehtaarin metsätilan Valtimolta, Haapakylästä, Koivuvaaran eteläisestä rinteestä. Alue on nimetty Vanamonsaloksi.

Alue sisältää noin 7 hehtaaria vanhaa, sammalpohjaista kuusikkoa, muutaman hehtaarin mäntyvaltaista ikääntyvää metsää ja kolmisen hehtaaria koivikoita. Muussa osassa aluetta on niittyjä ja joitakin hehtaareita aukkohakkuutakin. Alueeseen kuuluu suurehko lampimainen lähde.

Vanamonsalon metsä kasvaa nopeasti rehevällä mustikkatyypin pohjalla ja tarkoitus on seurata alueen palautumista luonnontilaan, mahdollisesti myös edistää palautumista talkoilla tehtävillä entisöintitoimenpiteillä. Alueelle laaditaan entisöintisuunnitelma kuluvana vuonna. Metsätila ostettiin kuolinpesältä melko edullisesti, ja näin saatiin isompi pinta-ala suojelun piiriin. 

Vanamonsalon yläpuolella on Koivuvaaran näköalapaikka ja kauempana pohjoispuolella runsaan kolmen kilometrin päässä sijaitsee Hoikanvaaran toistasataa hehtaaria käsittävä luonnonsuojelualue vanhoine metsineen. Säätiöllä on ennestään Pohjois-Karjalassa n. 46 hehtaarin Tervavaaran alue, jonne on linnuntietä matkaa n. 25 kilometriä.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Kuva: Harri Hölttä

Uusi metsiensuojelualue Nurmijärvelle

Luonnonperintösäätiö on ostanut luonnonsuojelullisesti arvokkaan metsäalueen Uudeltamaalta, Nurmijärven Parkkimäestä. Kunnan keskustan läheisyydessä olevan metsäalueen pinta-ala on 5,6 hehtaaria.
Lue lisää
Kuusenkynsikääpä Itäkankaan suojelualueella. Kuva: Ari-Pekka Auvinen

Luonnonperintösäätiö käynnistää Kääpämetsäkeräyksen

Luonnonperintösäätiö avaa keräyskampanjan, jonka tarkoituksena on etsiä, ostaa ja suojella Kääpämetsä. Säätiö etsii mahdollisimman kääpärikasta vanhaa metsää suojeluun erityisesti eteläisestä Suomesta. Kampanjan vauhdittamiseksi säätiö myy vuodelle 2023 Kääpäkalenteria, jonka tuotto käytetään Kääpämetsän suojeluun.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Vieritä ylös