Säätiö osti metsän Orimattilasta

Uusi suojelualue sijaitsee Hämeen kaakkoisessa kolkassa, alueella jolla ei ole juuri lainkaan suojeltua metsää. Metsä kasvaa koskematonta vanhaa puustoa ja on tuuheutensa ansiosta heinäkuun helteellä miellyttävän vilpoisa retkeilykohde. Alue nimetään Mielikinmetsäksi Kalevalan metsän emännän mukaan

Mielikinmetsässä on kaksi erityyppistä osaa. Alempana metsä on kuusivaltaista, sulkeutunutta, runsaasti lahopuuta sisältävää. Siellä täällä kaikkialla alametsässä kasvaa isoja vanhoja koivuja, ja haaparyhmiäkin kohtaa metsän sisältä useampia, myös muutama puumainen raita monipuolistaa metsän lajistoa. Täällä metsä on hämärä ja suojainen.

Ylämetsä Kennankallion rinteillä ja laella on mustikkatyypin vanhaa, valoisampaa mäntymetsää. Sitä luonnehtivat vapaisiin muotoihin kasvaneet lukemattomat kilpikaarnaiset männyt ja ehjä, laaja mustikkavarvikko. Mäntymetsässä kuultiin kaupantekopäivänä kaunis kulorastaan laulu.

Kuva: Anneli Jussila.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Kuva: Harri Hölttä

Uusi metsiensuojelualue Nurmijärvelle

Luonnonperintösäätiö on ostanut luonnonsuojelullisesti arvokkaan metsäalueen Uudeltamaalta, Nurmijärven Parkkimäestä. Kunnan keskustan läheisyydessä olevan metsäalueen pinta-ala on 5,6 hehtaaria.
Lue lisää
Kuusenkynsikääpä Itäkankaan suojelualueella. Kuva: Ari-Pekka Auvinen

Luonnonperintösäätiö käynnistää Kääpämetsäkeräyksen

Luonnonperintösäätiö avaa keräyskampanjan, jonka tarkoituksena on etsiä, ostaa ja suojella Kääpämetsä. Säätiö etsii mahdollisimman kääpärikasta vanhaa metsää suojeluun erityisesti eteläisestä Suomesta. Kampanjan vauhdittamiseksi säätiö myy vuodelle 2023 Kääpäkalenteria, jonka tuotto käytetään Kääpämetsän suojeluun.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Vieritä ylös