Porin Ahlaisiin uusi luonnonsuojelualue

Luonnonperintösäätiö osti suojeluun Porin Ahlaisista puustoisen metsäalueen, johon kuuluu noin puolet aikoinaan kuivatetun pikkujärven Holampin altaasta. Uusi suojelualue sijaitsee sijaitsee metsäisen sydänmaan laidassa hiljaisella seudulla. Reheväpohjainen Holampin suojelualue kasvaa tuuheaa havuvaltaista metsää, lukuunottamatta siihen kuuluvaa Eevanniittyjen aluetta, missä valtalajina humisevat suuret vanhat koivut. Alueelle johtaa erityisen kaunis metsätie, joka kulkee pitkin metsän etelälaitaa ja ohittaa metsässä sijaitsevia kiviaitoja.

Aivan Holampin eteläpuolella virtaa luonnontilainen, arvokas Pohjajoki, useine koskineen. Joessa jossa viihtyvät direktiivilajit euroopanmajava ja vuollejokisimpukka. Pohjajoki tunnetaan myös mielenkiintoisista kalalajeistaan
kuten meritaimenesta. Suomessa satunnaislajina tavattu merinahkiainen on myös löytynyt joesta.

Holampiksi nimetty suojelualue on pinta-alaltaan noin 34 hehtaaria ja se sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä lounaassa säätiön vuoden 2017 lopulla ostamasta Majavapurojen suojelualueesta. Pieni kappale Holamppia oli jo valmiiksi suojeltu liito-oravan takia. Myös kantatilaan, joka jää myyjälle, kuuluu suojelualue.

Alueeseen rajoittuvia peltoja viljellään luonnonmukaisesti, ja niiltä ja lähialueilta tunnetaan runsas perhos- ja sudenkorentolajisto. Holampin suojelualueella on kielletty kaikenlainen metsästys ja eläinten häiritseminen.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Kuva: Harri Hölttä

Uusi metsiensuojelualue Nurmijärvelle

Luonnonperintösäätiö on ostanut luonnonsuojelullisesti arvokkaan metsäalueen Uudeltamaalta, Nurmijärven Parkkimäestä. Kunnan keskustan läheisyydessä olevan metsäalueen pinta-ala on 5,6 hehtaaria.
Lue lisää
Kuusenkynsikääpä Itäkankaan suojelualueella. Kuva: Ari-Pekka Auvinen

Luonnonperintösäätiö käynnistää Kääpämetsäkeräyksen

Luonnonperintösäätiö avaa keräyskampanjan, jonka tarkoituksena on etsiä, ostaa ja suojella Kääpämetsä. Säätiö etsii mahdollisimman kääpärikasta vanhaa metsää suojeluun erityisesti eteläisestä Suomesta. Kampanjan vauhdittamiseksi säätiö myy vuodelle 2023 Kääpäkalenteria, jonka tuotto käytetään Kääpämetsän suojeluun.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Vieritä ylös