Pertti Salolainen Suomi100-juhlavuoden keräyksen suojelijaksi

”Luonnonperintösäätiölle lahjoittaminen on loistava tapa suojella luontoa ja auttaa perustamaan pysyviä suojelualueita”, sanoo Pertti Salolainen.

”Suomen satavuotiaan itsenäisyyden kunnioittamiseksi sopii erinomaisesti maamme luontoalueiden pysyvä suojelu. Siksi olen itse lahjoittanut varoja tähän tarkoitukseen ja aion ottaa huomioon Luonnonperintösäätiö myös testamentissani.”

Pertti Salolaisen syntymäpäiväkeräyksen turvin Luonnonperintösäätiö sai hankittua Paimelan Koirasuonmäkeen liittyvän Pertinkulmaksi nimetyn arvokkaan lisäalueen.

”Valtion luonnonsuojeluun käyttämät varat ovat jatkuvasti supistuneet. Suosittelen lämpimästi Luonnonperintösäätiön toiminnan tukemista”, kannustaa ministeri Salolainen.

Suomen metsien suojelutilanne on edelleen heikko. Etelä-Suomen metsämaasta on suojeltu tiukasti vain alle kolme prosenttia, mikä on kaukana kansainvälisestä 17 prosentin suojelutavoitteesta. Metsien lajiston uhanalaistuminen jatkuu yhä koko maassa.

Valokuvassa ministeri Pertti Salolainen ja Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Anneli Jussila Paimelan Koirasuonmäellä.

VALOKUVA: Pertti Salolaisen arkisto

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Scroll to Top