Pertti Salolainen Suomi100-juhlavuoden keräyksen suojelijaksi

”Luonnonperintösäätiölle lahjoittaminen on loistava tapa suojella luontoa ja auttaa perustamaan pysyviä suojelualueita”, sanoo Pertti Salolainen.

”Suomen satavuotiaan itsenäisyyden kunnioittamiseksi sopii erinomaisesti maamme luontoalueiden pysyvä suojelu. Siksi olen itse lahjoittanut varoja tähän tarkoitukseen ja aion ottaa huomioon Luonnonperintösäätiö myös testamentissani.”

Pertti Salolaisen syntymäpäiväkeräyksen turvin Luonnonperintösäätiö sai hankittua Paimelan Koirasuonmäkeen liittyvän Pertinkulmaksi nimetyn arvokkaan lisäalueen.

”Valtion luonnonsuojeluun käyttämät varat ovat jatkuvasti supistuneet. Suosittelen lämpimästi Luonnonperintösäätiön toiminnan tukemista”, kannustaa ministeri Salolainen.

Suomen metsien suojelutilanne on edelleen heikko. Etelä-Suomen metsämaasta on suojeltu tiukasti vain alle kolme prosenttia, mikä on kaukana kansainvälisestä 17 prosentin suojelutavoitteesta. Metsien lajiston uhanalaistuminen jatkuu yhä koko maassa.

Valokuvassa ministeri Pertti Salolainen ja Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Anneli Jussila Paimelan Koirasuonmäellä.

VALOKUVA: Pertti Salolaisen arkisto

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Luonnonperintösäätiön lahjoitustavaroita. Kuva: Niina Rosenberg

Säätiö saa monipuolisesti lahjoituksia luonnonsuojeluun

Luonnonperintösäätiö on vastaanottanut kuluneen syyskauden aikana rahalahjoitusten lisäksi runsaasti muitakin lahjoituksia metsiensuojelun hyväksi. Säätiölle on tarjottu muun muassa kiinnostavia tavaralahjoituksia sekä maa-alueita ja arvopapereita. Säätiössä lahjoitusvirtaa on seurattu tyytyväisenä ja kiitollisena.
Lue lisää
Kuva: Harri Hölttä

Uusi metsiensuojelualue Nurmijärvelle

Luonnonperintösäätiö on ostanut luonnonsuojelullisesti arvokkaan metsäalueen Uudeltamaalta, Nurmijärven Parkkimäestä. Kunnan keskustan läheisyydessä olevan metsäalueen pinta-ala on 5,6 hehtaaria.
Lue lisää
Kuusenkynsikääpä Itäkankaan suojelualueella. Kuva: Ari-Pekka Auvinen

Luonnonperintösäätiö käynnistää Kääpämetsäkeräyksen

Luonnonperintösäätiö avaa keräyskampanjan, jonka tarkoituksena on etsiä, ostaa ja suojella Kääpämetsä. Säätiö etsii mahdollisimman kääpärikasta vanhaa metsää suojeluun erityisesti eteläisestä Suomesta. Kampanjan vauhdittamiseksi säätiö myy vuodelle 2023 Kääpäkalenteria, jonka tuotto käytetään Kääpämetsän suojeluun.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Vieritä ylös