100 hektar 100-årig skog till det 100-åriga Finland!

Just nu är det dags att donera eftersom staten har bestämt sig för att skydda sina land i lika stora mängder som Stiftelsen för naturarvet eller de andra privata markägarna skyddar sina egna. Minister Pertti Salolainen tjänar som skyddspatron för insamlingen.

”En donation till Stiftelsen för naturarvet är ett utmärkt sätt att skydda naturen och vara med i att grunda bestående skyddsområden”, säger Pertti Salolainen. ”Det passar oerhört bra att skydda naturområden varaktigt i vårt land för att hedra Finlands hundraåriga självständighet. Därför har jag själv donerat till det här ändamålet, och jag kommer också att inkludera Stiftelsen för naturarvet i mitt testamente.”

Med hjälp av en insamling för Pertti Salolainens födelsedag lyckades Stiftelsen för naturarvet skaffa ”Perttis hörna”, en förlängning till skyddsområdet Koirasuonmäki i Paimela. ”Staten har satsat allt mindre på naturvård. Jag rekommenderar varmt att man stöder Stiftelsen för naturarvets verksamhet”, uppmuntrar minister Salolainen.

Finlands skogar skyddas fortfarande dåligt. Av skogarna i södra Finland skyddas under tre procent på allvar vilket är långt ifrån den internationella målsättningen på 17 procent. Skogarnas arter blir allt mer utsatta i hela landet.

I foton: minister Pertti Salolainen och verksamhetsledare Anneli Jussila vid Koirasuonmäki i Paimela.

Senaste nyheterna

Varukorg
Rulla till toppen