Muut lahjoitustavat

Testamentti

Osa Luonnonperintösäätiön tuloista tulee testamenttien kautta. Lahjoittamalla omaisuuttasi – rahaa, arvopapereita, maata, kiinteistöjä tai irtainta omaisuutta – Luonnonperintösäätiölle voit olla varma, että lahjoituksestasi jää pysyvä jälki maankamaralle. Varat voidaan ohjata haluamaasi suojelukohteeseen, esimerkiksi tiettyyn maakuntaan. Tekemällä testamentin metsiensuojelun hyväksi olet mukana ylläpitämässä elämän jatkumista ikimetsissä.

Lue enemmän Luonnonperintösäätiön testamenttioppaasta.

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Pepe Forsberg,  p. 050 552 2588
[email protected]

Merkkipäiväkeräys

Kun ystävä tai muu läheinen viettää merkkipäiviään tai muuta juhlaa – syntymäpäivää, valmistumisjuhlaa, häitä – voi hänelle antaa todella arvokkaan, kestävän lahjan. Juhlasankarin nimissä voi aloittaa keräyksen, jonka tuotolla saadaan suojeltua kappale suomalaista ikimetsää. Keräyksen tuotto voidaan kohdentaa halutulle alueelle.

Toimi näin:

1. Ota yhteyttä Luonnonperintösäätiön toimistoon (yhteystiedot alla). 

2. Ilmoita tuttavapiirillesi hyvissä ajoin ennen juhlapäivää Luonnonperintösäätiön tilinumero FI78 5494 0950 0224 93 sekä viitenumero, jonka olet pyytänyt Luonnonperintösäätiön toimistolta.

Lahjoitusten summa lasketaan säätiön toimistolla. Ilman viitenumeroa lahjoituksia on mahdotonta selvittää säätiön tiliotteista. 

Jos kaikki tai lähes kaikki lahjoitukset ovat tulleet ennen merkkipäivää, juhlassa voidaan ojentaa säätiön sertifikaatti pinta-alatietoineen. Sertifikaatti lähetetään säätiön toimistolta pyydettäessä tai voit tulostaa sen itse.

Yhteystiedot:

Toimistosihteeri Arja Haakana, p. 044 302 5773, arkisin klo 11–15
[email protected]

Muistokeräys

Kuolleen henkilön muistoksi voi aloittaa keräyksen, jonka tuotto käytetään metsän suojeluun esimerkiksi toivotulla alueella. Jos olet aikeissa perustaa muistokeräyksen, ota yhteyttä säätiön toimistoon ja sovi keräyksen viitenumerosta.

Keräyksessä on tärkeää pyytää lahjoittajia käyttämään sovittua viitenumeroa, jotta keräyksen tuotto kyetään laskemaan.

Ota yhteyttä:

Toimistosihteeri Arja Haakana, p. 044 302 5773, arkisin klo 11–15
[email protected]

Maa- tai vesialueen lahjoittaminen

Säätiölle voi lahjoittaa myös maata, metsää tai vesialueita. Lahjoittajan toiveen mukaisesti muodostetaan suojelualue, joka voi kantaa lahjoittajan nimeä tai muuta hänen toivomaansa nimeä.

Säätiölle on mahdollista lahjoittaa myös alue, jonka luontoarvot eivät riitä suojelun perustaksi. Tällaisessa tapauksessa alue voidaan myydä ja käyttää myynnistä saadut varat suojelualueen ostamiseen.

Jos haluat lahjoittaa säätiölle maa-, metsä- tai vesialueen, ota yhteyttä:

Toiminnanjohtaja Pepe Forsberg,  p. 050 552 2588
[email protected]

Muu lahjoittaminen

Säätiö ottaa vastaan myös muuta kiinteää tai irtainta omaisuutta, esimerkiksi asuinkiinteistöjä, osakkeita ja arvopapereita. Säätiö hoitaa niiden myynnin ja saadut tulot käytetään suojelualueiden ostoon ja metsiensuojelutyöhön.

Lahjoituksissa ota yhteyttä:

Toiminnanjohtaja Pepe Forsberg,  p. 050 552 2588
[email protected]

Shopping Cart
Scroll to Top