Mikko Saarelan muistometsäkeräys avattu

Muusikko, kalabiologi, biologian ja maantiedon lehtori Mikko Saarela kuoli syöpään 11.1. 2019. Hänen muistokseen on perustettu Luonnonperintösäätiön kautta keräys, jonka tavoitteena on saada perustettua luonnonsuojelualue, joka kantaa nimeä Mikko Saarelan muistometsä.

Mikko kasvoi Ylöjärvellä, missä hän lapsena leikki metsässä ja kävi myöhemmällä iällä kavereiden kanssa kalareissuilla. Lapsena syntynyt vahva luontosuhde vaikutti siihen, että Mikko aloitti biologian opinnot Helsingissä ja valmistui kalabiologiksi. Työskentely kalabiologina muuttui kalastusharrastukseksi, kun Mikko työskenteli musiikin parissa.

Mikko tunnetaan yhtenä Eppu Normaalin perustajista ja myöhemmin mm. Freud, Marx, Engels & Jung -yhtyeen jäsenenä. Mikon käsialaa ovat monet Suomi-rockin klassikoiden sanoitukset.

Metsä oli Mikolle tärkeä ajattelu- ja rauhoittumispaikka, josta hän nautti sekä taiteilijan että tiedemiehen silmin. Lapinkoira Helmi huolehti siitä, että Mikko kävi päivittäin lähimetsässä kävelyillä vuodenkiertoa havainnoimassa. Mikon sanoitukset kuvasivat monia teemoja. Biologian ja maantieteen opettajana sekä yhteiskunnallisilla ja luontoaiheisilla sanoituksillaan Mikko halusi aktivoida ihmisiä edistämään kestävää kehitystä.
Mikon kuoltua ystävät halusivat muistaa Mikkoa jotenkin ja näin syntyi ajatus Mikon muistometsäkeräyksestä.

Keräyksen suojelijana toimii Eppu Normaali.

Mikko Saarela In memoriam -sivu Facebookissa
Mikko Saarelan muistokonsertti 5.3.19
Muistokirjoitus Mikosta Eppu Normaalin Facebook-sivuilla
Arto Pajukallion muistokirjoitus Mikosta Helsingin Sanomissa

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Kivimäki. Kuva: Harri Hölttä

Uusi suojelumetsä Muuruvedelle

Luonnonperintösäätiö on ostanut metsäalueen suojeltavaksi Muuruvedeltä Kuopiosta. Suojelualueeksi rauhoitettava Kivimäen metsä on laajuudeltaan noin kuusitoista hehtaaria. Luonnonperintösäätiöllä on ennestään Pohjois-Savossa seitsemän luonnonsuojelualuetta.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Scroll to Top