Metsäranta Kymenlaaksosta suojeluun

Iitin Hiirettelänvuorella sijaitseva Metsärannan 17,6 hehtaarin alue siirtyi toukokuun lopulla Luonnonperintösäätiölle. Kymenlaakson Lintutieteellisen Yhdistyksen ja Luonnonperintösäätiön vuonna 2008 aloittama Kuukkelimetsä Kymenlaaksoon -kampanja kantoi vihdoin hedelmää.

Metsäranta on vuoren lakialuetta lukuun ottamatta rehevää, lehtomaista kangasta. Alavammissa osissa länsi- ja itäreunalla metsä on kuusivaltaista tai kuusisekametsää, puustoltaan paikoin yli satavuotiasta. Kaikkialla kuusikossa kasvaa vanhoja koivuja. Luoteiskulmassa on pieni korpi.

Metsärannan puusto kauttaaltaan monipuolista. Haavan runsaus on huomattava. Myös harmaaleppää on paljon ja kaikenikäisiä raitoja, jopa metsiköiksi asti. Lahopuutakin metsässä on jonkin verran, erityisesti pystypuuna.

Kymijoen rantaa Metsärantaan sisältyy kaakkoisreunalla ja eteläreunassa muutama sata metriä. Hiirettelänvuori on myös maisemallisesti merkittävä: vuoren laelta avautuvat komeat näkymät Kymijoelle.

Kuukkelimetsä Kymenlaaksoon -kampanjassa on viiden vuoden aikana kerätty yli 63 000 euroa. Metsärannan hankintaa voi edelleen tukea osallistumalla keräykseen.

Metsäranta on Luonnonperintösäätiön 38. suojelualue ja ensimmäinen Kymenlaaksossa.

Kuva: Lassi Kujala. 

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Kuva: Harri Hölttä

Uusi metsiensuojelualue Nurmijärvelle

Luonnonperintösäätiö on ostanut luonnonsuojelullisesti arvokkaan metsäalueen Uudeltamaalta, Nurmijärven Parkkimäestä. Kunnan keskustan läheisyydessä olevan metsäalueen pinta-ala on 5,6 hehtaaria.
Lue lisää
Kuusenkynsikääpä Itäkankaan suojelualueella. Kuva: Ari-Pekka Auvinen

Luonnonperintösäätiö käynnistää Kääpämetsäkeräyksen

Luonnonperintösäätiö avaa keräyskampanjan, jonka tarkoituksena on etsiä, ostaa ja suojella Kääpämetsä. Säätiö etsii mahdollisimman kääpärikasta vanhaa metsää suojeluun erityisesti eteläisestä Suomesta. Kampanjan vauhdittamiseksi säätiö myy vuodelle 2023 Kääpäkalenteria, jonka tuotto käytetään Kääpämetsän suojeluun.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Vieritä ylös