Merkittävä lahjoitus Pohjanmaan suokampanjaan

Luonnonperintösäätiö sai syyskuussa 2013 huomattavan lahjoituksen Pohjanmaan soiden suojeluun. Tuntematon lahjoittaja kartutti Suojele suo Pohjanmaalla -kampanjan tiliä 63 000 eurolla.

Pohjanmaan luonnonsuojelupiirin ja Luonnonperintösäätiön yhteinen kampanja käynnistyi keväällä 2012. Ensimmäisen vuoden aikana Alajärven Heininevalta on ostettu suojeluun liki 35 hehtaaria suota.

Suomaakunnassamme Pohjanmaalla valtaosa suopinta-alasta on ojitettu. Jäljellä olevia luonnontilaisia, ojittamattomia soita uhkaa turvetuotanto.

– Lahjoitus todella yllätti meidät ja nyt voimme taas keskittyä hankkimaan hienoja suojelukohteita. On hienoa huomata, että suoluontoa arvostetaan näin suurilla lahjoitussummilla. Se kertoo siitä, että suoluonnon tila huolestuttaa ihmisiä, kertoo aluesihteeri Teemu Tuovinen Pohjanmaan luonnonsuojelupiiristä.

Luonnonperintösäätiö ja Pohjanmaan luonnonsuojelupiiri kiittävät tuntematonta lahjoittajaa.

Kuva: Heininevaa. Teemu Tuovinen.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Scroll to Top