Merkittävä lahjoitus Pohjanmaan suokampanjaan

Luonnonperintösäätiö sai syyskuussa 2013 huomattavan lahjoituksen Pohjanmaan soiden suojeluun. Tuntematon lahjoittaja kartutti Suojele suo Pohjanmaalla -kampanjan tiliä 63 000 eurolla.

Pohjanmaan luonnonsuojelupiirin ja Luonnonperintösäätiön yhteinen kampanja käynnistyi keväällä 2012. Ensimmäisen vuoden aikana Alajärven Heininevalta on ostettu suojeluun liki 35 hehtaaria suota.

Suomaakunnassamme Pohjanmaalla valtaosa suopinta-alasta on ojitettu. Jäljellä olevia luonnontilaisia, ojittamattomia soita uhkaa turvetuotanto.

– Lahjoitus todella yllätti meidät ja nyt voimme taas keskittyä hankkimaan hienoja suojelukohteita. On hienoa huomata, että suoluontoa arvostetaan näin suurilla lahjoitussummilla. Se kertoo siitä, että suoluonnon tila huolestuttaa ihmisiä, kertoo aluesihteeri Teemu Tuovinen Pohjanmaan luonnonsuojelupiiristä.

Luonnonperintösäätiö ja Pohjanmaan luonnonsuojelupiiri kiittävät tuntematonta lahjoittajaa.

Kuva: Heininevaa. Teemu Tuovinen.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Kuva: Harri Hölttä

Uusi metsiensuojelualue Nurmijärvelle

Luonnonperintösäätiö on ostanut luonnonsuojelullisesti arvokkaan metsäalueen Uudeltamaalta, Nurmijärven Parkkimäestä. Kunnan keskustan läheisyydessä olevan metsäalueen pinta-ala on 5,6 hehtaaria.
Lue lisää
Kuusenkynsikääpä Itäkankaan suojelualueella. Kuva: Ari-Pekka Auvinen

Luonnonperintösäätiö käynnistää Kääpämetsäkeräyksen

Luonnonperintösäätiö avaa keräyskampanjan, jonka tarkoituksena on etsiä, ostaa ja suojella Kääpämetsä. Säätiö etsii mahdollisimman kääpärikasta vanhaa metsää suojeluun erityisesti eteläisestä Suomesta. Kampanjan vauhdittamiseksi säätiö myy vuodelle 2023 Kääpäkalenteria, jonka tuotto käytetään Kääpämetsän suojeluun.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Vieritä ylös