Merja Salon muistorahaston tavoitteena suojelualue Etelä-Karjalaan

Professori ja valokuvaaja Merja Salo kuoli 65-vuotiaana torstaina 16.8.2018 syöpään, jota oli sairastanut jo pitkään. Merja tunnettiin Suomessa ja kansainvälisesti valokuvan moniottelijana, joka teki elämäntyönsä tutkimuksen ja opetuksen lisäksi valokuvataiteilijana ja toimittajana. Hän toimi professorina Taideteollisessa Korkeakoulussa, sittemmin Aalto-yliopistossa vuodesta 1994 lähtien kuolemaansa saakka.

Vaikka Merja Salo tunnettiin ensijaisesti toiminnastaan taiteen ja kulttuurin parissa, olivat luonto ja erityisesti metsät hänelle rakkaita. Merja Salon muistorahastoon kertyvillä varoilla hankitaan ikimetsä tai muu arvokas luontoalue ensisijaisesti Etelä-Karjalasta, josta hän hankki kesäpaikan juuri ennen sairastumistaan vuonna 2008.

Lue lisää ja osallistu keräykseen.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Luonnonperintösäätiön lahjoitustavaroita. Kuva: Niina Rosenberg

Säätiö saa monipuolisesti lahjoituksia luonnonsuojeluun

Luonnonperintösäätiö on vastaanottanut kuluneen syyskauden aikana rahalahjoitusten lisäksi runsaasti muitakin lahjoituksia metsiensuojelun hyväksi. Säätiölle on tarjottu muun muassa kiinnostavia tavaralahjoituksia sekä maa-alueita ja arvopapereita. Säätiössä lahjoitusvirtaa on seurattu tyytyväisenä ja kiitollisena.
Lue lisää
Kuva: Harri Hölttä

Uusi metsiensuojelualue Nurmijärvelle

Luonnonperintösäätiö on ostanut luonnonsuojelullisesti arvokkaan metsäalueen Uudeltamaalta, Nurmijärven Parkkimäestä. Kunnan keskustan läheisyydessä olevan metsäalueen pinta-ala on 5,6 hehtaaria.
Lue lisää
Kuusenkynsikääpä Itäkankaan suojelualueella. Kuva: Ari-Pekka Auvinen

Luonnonperintösäätiö käynnistää Kääpämetsäkeräyksen

Luonnonperintösäätiö avaa keräyskampanjan, jonka tarkoituksena on etsiä, ostaa ja suojella Kääpämetsä. Säätiö etsii mahdollisimman kääpärikasta vanhaa metsää suojeluun erityisesti eteläisestä Suomesta. Kampanjan vauhdittamiseksi säätiö myy vuodelle 2023 Kääpäkalenteria, jonka tuotto käytetään Kääpämetsän suojeluun.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Vieritä ylös