Merja Salon muistorahaston tavoitteena suojelualue Etelä-Karjalaan

Professori ja valokuvaaja Merja Salo kuoli 65-vuotiaana torstaina 16.8.2018 syöpään, jota oli sairastanut jo pitkään. Merja tunnettiin Suomessa ja kansainvälisesti valokuvan moniottelijana, joka teki elämäntyönsä tutkimuksen ja opetuksen lisäksi valokuvataiteilijana ja toimittajana. Hän toimi professorina Taideteollisessa Korkeakoulussa, sittemmin Aalto-yliopistossa vuodesta 1994 lähtien kuolemaansa saakka.

Vaikka Merja Salo tunnettiin ensijaisesti toiminnastaan taiteen ja kulttuurin parissa, olivat luonto ja erityisesti metsät hänelle rakkaita. Merja Salon muistorahastoon kertyvillä varoilla hankitaan ikimetsä tai muu arvokas luontoalue ensisijaisesti Etelä-Karjalasta, josta hän hankki kesäpaikan juuri ennen sairastumistaan vuonna 2008.

Lue lisää ja osallistu keräykseen.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Näkkälän ikimetsä. Kuva: Petri Haapala

Ylä-Lapin ikimetsäkeräys etenee huikeaa vauhtia

Huhtikuussa käynnistetty Ylä-Lapin ikimetsäkeräys etenee huimalla vauhdilla. Toukokuussa kerrottiin Luonnonperintösäätiön saamasta maalahjoituksesta Länsi-Lapista Hannukaisen kylällä Kolarissa. Viime viikolla säätiö teki pinta-alaltaan historiansa suurimmat maakaupat, kun se osti 220 hehtaarin alueen Enontekiöltä.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Vieritä ylös