Markku Ahon muistometsä on löytynyt Nurmeksen Valtimolta

Enolainen luonnonystävä ja Kohtuus vaarassa -liikkeen aktiivi Markku Aho kuoli 27.12.2019. Hänen muistokseen perustettiin Luonnonperintösäätiön kautta keräys, jonka tavoitteena oli hankkia hänelle omistettu muistometsä Pohjois-Karjalaan. Nyt metsä on löytynyt ja kaupat siitä tehdään alkuvuodesta.

Metsät olivat erityisen lähellä Markun sydäntä. Hän liikkui paljon Pohjois-Karjalan metsissä. Hän vei retkille ja innosti luonnonsuojeluun myös lähiyhteisönsä lapsia, nuoria ja erilaisia kansalaistoimijoita.

Nyt ryhmä muistometsäaktiiveja on löytänyt suojeltavaksi sopivan metsäkohteen Nurmeksen Valtimolta, Rasimäen kylältä. Samalla kylällä sijaitsee Omavaraopisto, joka on pohjoiskarjalaisen Kohtuus vaarassa -liikkeen yhteistyökumppani. Omavaraopiston ajatus oli Markullekin hyvin tärkeä ja hän vieraili kylällä useita kertoja.

Metsäalue on kooltaan noin 9 hehtaaria ja siihen kuuluu muun muassa korpikuusikkoa, jyrkkiä kallioita ja haapavaltaista sekametsää. Harvinaisemmista lajeista alueelta löytyy muun muassa kuusenhäivelöä ja korpiluppoa. Metsässä sijaitsee myös mahdollisesti uhrikiveksi tunnistettu erityinen kivimuodostelma, kalliojyrkänteen läheisyydessä.

Noin kaksi vuotta kestäneen keräyksen tuotto on tammikuuhun 2023 mennessä 42000 euroa. Tämä summa kattaa koko 9 hehtaarin metsän oston. Kaupat tullaan tekemään kevääseen mennessä.

Tämä muistometsäkeräys päättyy tammikuun 2023 lopussa. Mikäli keräyksen viitenumerolla tulee vielä tammikuun jälkeen lisää lahjoituksia, Luonnonperintösäätiö käyttää varat tuleviin suojelumetsähankintoihin Pohjois-Karjalassa.

Kevään mittaan kerromme lisää metsän sijainnista ja metsään suunniteltavasta tutustumisretkestä.

Luonnonperintösäätiö on suojelemassa vuoden 2023 aikana useita muitakin arvokkaita luontokohteita Pohjois-Karjalasta. Näistä tiedotetaan myöhemmin erikseen ja samalla avataan erillinen kampanja itäsuomalaisen luonnon suojelun tehostamiseksi.  

Luonnonperintösäätiö, Kohtuus vaarassa -liike, Enon Luonnonystävät ja Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjois-Karjalan piiri kiittävät lämpimästi lahjoittajia.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Scroll to Top