Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtajan uuden vuoden tervehdys

Iloisia uutisia!

Luonnonperintösäätiön suojeluvuosi on ollut ennätyksellinen ja vauhdikas. Ostimme alueita peräti 2547000 eurolla, kun vastaava luku oli vuodelle 2020 1941000 euroa. Lahjoitusvaroja on käytetty ostoihin yli 600000 euroa enemmän kuin edellisenä auringonkiertona. Vastaava luku oli Pentti Linkolan viimeisenä täytenä kautena vuonna 2019 1390000 euroa. Noista ajoista olemme yhteistyössä lahjoittajien kanssa onnistuneet lähes tuplaamaan ikimetsien ostoon käytetyt varat. Saimme suojeltua peräti 32 uutta aluetta, kun edellisenä uutena vuotena juhlimme 24 ikimetsän rauhoitusta jälkipolville. Säätiön tase on vahvistunut oman toiminnanjohtajakauden aikana yli 30%. Tämä on ollut uskomaton matka, jonka ovat mahdollistaneet rakkaat tukijamme.  Matka jatkuu!

Varoja tarvitaan jatkossa yhä enemmän, sillä ostettavien metsien hinnat ovat olleet jyrkässä kasvussa. Hakattu metsä ei vastaa. Kertokaa tutuille ja tuntemattomille mahdollisuudesta lahjoittaa Luonnonperintösäätiön kautta ikimetsien suojeluun. Suomen luonto ja jälkipolvet kiittävät. Suojeltavat alueet valitsee asiantuntijamme suojelujohtaja Anneli Jussilan johdolla. Ehdotukset ostettavista alueista viedään nähtäväksi vapaaehtoisista koostuvalle metsäryhmälle, jonka suosituksista Luonnonperintösäätiön hallitus hyväksyy ostot säätiön toiminnanjohtajan toimiessa kassan vartijana. Oma roolini täyttää työtunteja myös hallinnossa, varainhankinnassa, tiedotuksessa, budjetoinnissa ja toiminnan johtamisessa uusine kujeineen. 

Vuonna 2021 Luonnonperintösäätiölle tarjottiin paljon alueita, mikä kielii viestintämme onnistumisesta. Säätiön tunnettuus paranee ja lahjoittajia on paljon eri ikäpolvista. Vuosi 2021 toi viestintään uusia tuulia verkkosivu-uudistuksen, uuden toimitilan ja I k i m e t s ä -puodin myötä.  Uskomaton verkkoasiantuntijamme ”Sitely” ja sen tiimi toimii myös jatkossa Luonnonperintösäätiön digitaalisen maailman elävöittäjänä. Olemme suunnitelleet uudelle vuodelle 2022 jo useamman kampanjan ja projektin, jotka tulevat tehostamaan säätiön toimintaa sekä tukemaan varainhankintaa nykypäivän vaatimusten mukaisesti. I k i m e t s ä -puoti on ollut menestys ja kiitos tästä kuuluu kaupan vuokrat meille lahjoittaneelle Satakuntalaiselle luontokuvaajalle sekä runsaalle tukijajoukolle. Puotiin lahjoitettuna vastaanotimme kierrätyshengessä paljon arvotavaraa ja taidetta Hämeenlinnan keskustassa sijaitsevan kohtaamispaikan hyllyille. Kuluvana vuonna puodissa tehtiin säätiölle testamentteja sekä aluelahjoitus henkilöltä, joka ei ennen puotiin astumistaan ollut kuullut Luonnonperintösäätiöstä. Puodissa järjestettiin koronarajoitusten puitteissa tapahtumia, jotka veivät tehokkaasti luonnonsuojelun sanomaa eteenpäin. 

Seuraavan kolmen vuoden vuokrista olemme saaneet jo lupauksen, joten I k i m e t s ä -puodin tarinan jatko näyttää turvatulta. Jos löydät hyllyltäsi esineen, jonka uskot tuovan ikimetsien suojeluun rahaa, niin tarjoa sitä meille. Vuoden 2021 I k i m e t s ä -puodin tuotoilla saamme ostettua ison metsän suojeluun. Toivomme samanlaista lahjaa Suomen luonnolle myös vuoden 2022 aikana.

Tulevana vuonna toivomme pandemian hellittävän, jotta pääsisimme rakentamaan luonnonsuojelullista tulevaisuutta myös tapahtumien kautta. Vuoden 2021 menestyksekäs huutokauppa saa jatkoa. Meillä on tämän lisäksi muutama ässä hihassa ja niistä voi lukea liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi. 

Toivomme ihmisten, yritysten ja yhteisöjen jatkavan aktiivisesti Luonnonperintösäätiön tukemista. Jokainen lahjoitus auttaa suojelemaan luontoa. Voit tukea Luonnonperintösäätiön toimintaa lahjoittamalla tai ostamalla Luonnonperintösäätiön tukituotteita.

Hyvää ja menestyksekästä uutta vuotta 2022!

Hämeenlinnassa 31.12.2021

Pepe Forsberg
Toiminnanjohtaja

Kuva: Hiirettelänvuori, Mari Helkiö

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Scroll to Top