Luonnonperintösäätiön suojelualueet karttuvat

Hämeenlinnan Hauholta uusi alue suojeluun, Tervon Käpyranta laajenee

Luonnonperintösäätiö kartutti suojelualueitaan syyskuussa 2012 tehdyillä kaupoilla.

Hauhon Lautsiassa sijaitseva metsäalue on säätiön pienin, vain kolmisen hehtaaria. Luonnoltaan alue on kuitenkin hyvin rehevä ja monipuolinen. Keskiosassa kasvaa vanhaa kuusikkoa ja pohjoispäässä on pieni suo. Eteläosaa hallitsee luode-kaakkosuuntainen kalliojyrkänne, jonka alla kasvaa metsälehmusta. Jyrkänteen lähellä metsä jatkuu kosteapohjaisena ja lehtipuuvaltaisena.

Metsää on kutsuttu Lukoksi, ja se säilyy suojelualueen nimenä. Lukoksi on Hämeessä vanhastaan kutsuttu paitsi jään muovaamia suppakuoppia, myös kalliojyrkänteitä. Lukko on Luonnonperintösäätiön 33. suojelualue koko maassa ja Hämeen kahdeksas.

Pohjois-Savossa sijaitseva Tervon Käpyranta laajeni noin seitsemällä hehtaarilla. Osa uudesta alasta saatiin lahjoituksena. Laajennuksen myötä Käpyrannan pinta-ala kipuaa 20 hehtaariin.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Scroll to Top