Luonnonperintösäätiön kummiohjelma uudistuu

Luonnonperintösäätiön kummien määrä on viime vuosina kasvanut huimaa vauhtia, minkä vuoksi on tullut tarpeelliseksi kehittää kummiohjelmaa vastaamaan nykypäivän tarpeita. Kummiohjelmaa digitalisoidaan ja suoraviivaistetaan, joten jatkossa kummikategorioita on aiemman kolmen sijasta yksi: metsän kummit, suokummit ja kuukkelimetsän kummit ovat kaikki jatkossa Luonnonperintösäätiön kummeja. Nykyiset kummit saavat tarkempaa tietoa uudistuksesta lähiaikoina kummipostin mukana.

”Uudistuksessa on kysymys palvelutason parantamisesta ja siitä, että pyrimme entistä terävämmin toteuttamaan ydintehtäväämme eli luonnonsuojelua. Kummit tukevat kokonaisvaltaisesti Luonnonperintösäätiön suojelutyötä, johon kuuluu niin metsien kuin soidenkin suojelu, ja myös kuukkelimetsiä suojelemme tarmokkaasti”, kommentoi Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Pepe Forsberg.

Mikäli lahjoittaja haluaa kohdentaa lahjoituksensa nimenomaan vaikkapa soiden suojeluun, on se mahdollista esimerkiksi suolahjakorttien kautta. Myös Luonnonperintösäätiön kampanjoissa on monia hyviä kohdennusvaihtoehtoja, minkä lisäksi lahjoituksia voi kohdentaa olemassa oleviin suojelualueisiin, jolloin kyseistä suojelualuetta pyritään mahdollisuuksien mukaan laajentamaan tai pyritään hankkimaan uusia alueita sen läheltä. Näin on mahdollista vaikuttaa suojelutilanteeseen maakunnallisesti.

Jatkossa kummihuoltoa hoidetaan entistä paremmin ja kummeille tarjotaan vaihtuvia etuja Luonnonperintösäätiön Ikimetsäpuodissa ja kummeille tuotettua sisältöä säätiön uutiskirjeessä. Pian otetaan käyttöön myös Luonnonperintösäätiön oma mobiilisovellus, johon kummiuden voi kytkeä ja seurata sovelluksen kautta suojelun edistymistä. Sen sijaan paperisia kummikirjeitä ja kummidiplomeja ei enää jatkossa lähetetä.

”Tässä säästetään paperia eli suojellaan tälläkin tavoin luontoa. Moni kummi on ilmaissut toiveensa saada jatkossa kummipostia vain sähköisessä muodossa. Hurjan postitusrumban sijaan meillä on jatkossa hyvä mahdollisuus kehittää kummiohjelmaa entistä parempaan suuntaan ja hankkia lisää kummeja mukaan yhteisiin suojelutalkoisiin. Tällä hetkellä kummeja on yli kaksituhatta kappaletta, ja se on komea määrä, mutta uudistus mahdollistaa kummimäärän moninkertaistumisen. Se tarkoittaa moninkertaisesti enemmän suojeluhehtaareja”, Pepe Forsberg sanoo.

Luonnonperintösäätiön kummiksi voi liittyä Luonnonperintösäätiön kotisivuilla. Kummina kuka tahansa voi tukea Luonnonperintösäätiön toimintaa suomalaisen luonnon hyväksi jatkuvalla kuukausilahjoituksella. Kummiuden voi ostaa myös luonnonystävälle lahjaksi. Kummit saavat ajankohtaista tietoa suojelukohteista, vaihtuvia etuja Luonnonperintösäätiön Ikimetsäpuodissa sekä sähköisesti lähetettävän Luonnonperintösäätiön vuosilehden. Halutessaan kummit voivat tilata Uutisia ikimetsästä -vuosilehden paperisena kotiin ilmoittamalla siitä Luonnonperintösäätiön toimistoon ([email protected]).

”Kaikkein tärkeimpänä kummit saavat hyvän mielen siitä, että ovat omalta osaltaan auttamassa suojelemaan suomalaista luontoa. Kummien tukea tarvitaan entistä enemmän hakkuiden kiihtyessä ja lajikadon edetessä. Liity siis sinäkin Luonnonperintösäätiön kummiksi, niin suojellaan yhdessä suomalaista luontoa”, Pepe Forsberg kannustaa.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Kivimäki. Kuva: Harri Hölttä

Uusi suojelumetsä Muuruvedelle

Luonnonperintösäätiö on ostanut metsäalueen suojeltavaksi Muuruvedeltä Kuopiosta. Suojelualueeksi rauhoitettava Kivimäen metsä on laajuudeltaan noin kuusitoista hehtaaria. Luonnonperintösäätiöllä on ennestään Pohjois-Savossa seitsemän luonnonsuojelualuetta.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Scroll to Top