Luonnonperintösäätiön kampanja itäsuomalaisen luonnon suojelemiseksi etenee: Juukaan uusi metsiensuojelualue

Luonnonperintösäätiö on ostanut suojelualueeksi 57 hehtaarin kokoisen metsäalueen Juuasta, Pohjois-Karjalasta. Säätiöllä on ennestään Pohjois-Karjalassa kymmenen suojelualuetta, joista neljä Juuassa.

Pielisen länsipuolella, Nurmeksentien varressa Polvivaarassa sijaitsevalla luonnonalueella on vanhojen metsien lisäksi muun muassa kivikoita ja louhikoita sekä erilaisia soita. Jokien ja järvien rantaviivaa tällä laajalla ja monimuotoisella alueella on noin 1,2 kilometriä.

”Säätiö panostaa tällä hetkellä Itä-Suomeen, koska sieltä meille on tarjottu useita laadukkaita metsäalueita ja sinne olemme saaneet myös merkittäviä lahjoituksia. Tämä Juuan metsäalue hankittiin yhden yksittäisen lahjoittajan tekemän lahjoituksen turvin. Luonnonperintösäätiö kiittää tästä suurlahjoituksesta”, sanoo säätiön suojelujohtaja Harri Hölttä.

Luonnonperintösäätiön Suojele pala Itä-Suomea -kampanjaan voi lahjoittaa säätiön kotisivuilla osoitteessa www.luonnonperintosaatio.fi/suojele-pala-ita-suomea Lahjoituksia tarvitaan kampanjan toteuttamiseksi ja itäsuomalaisen luonnon pelastamiseksi. Luonnonperintösäätiö tiedottaa seuraavista suojelupanostuksistaan Itä-Suomessa kevään aikana.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Kivimäki. Kuva: Harri Hölttä

Uusi suojelumetsä Muuruvedelle

Luonnonperintösäätiö on ostanut metsäalueen suojeltavaksi Muuruvedeltä Kuopiosta. Suojelualueeksi rauhoitettava Kivimäen metsä on laajuudeltaan noin kuusitoista hehtaaria. Luonnonperintösäätiöllä on ennestään Pohjois-Savossa seitsemän luonnonsuojelualuetta.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Scroll to Top