Luonnonperintösäätiölle suojelualue Pohjanmaalta ja Etelä-Pohjanmaalta

Luonnonperintösäätiö osti lokakuun lopussa metsäkokonaisuuden, joka sijaitsee Pohjanmaiden rajalla: uusi runsaspuustoinen suojelualue ulottuu Pohjanmaalta Etelä-Pohjanmaalle, ja maakuntaraja jää alueen sisään kasvamaan umpeen. Alue – joka nimetään Koppelonpesäksi – kuuluu Karijoen ja Kristiinankaupungin kuntiin sekä Tjöckin ja Myrkyn kyliin. Sen pinta-ala on noin 11,2 hehtaaria.

Koppelonpesän metsästä valtaosa on rehevässä maaperässä kasvavaa, iäkästä kangasmetsää, jossa esiintyy paikoin runsaastikin lahopuuta. Pienellä osalla alueesta on kallioisessa maaperässä kasvavaa mäntymetsää. Alueeseen kuuluu myös pieni aikoinaan metsitetty peltokappale, joka on palautumassa kohti luonnontilaa. Metsäkappaleiden myyjät, sisarukset Unto Tasanko ja Elli Siltanen, tavoitettiin Maaseudun Tulevaisuudessa olleen lehti-ilmoituksen kautta.

Uusi aluevaltaus länsirannikolle on merkittävä siksikin, että näillä main metsää on keskimääräistäkin vähemmän suojelun piirissä. Koppelonpesä on säätiön 26. suojelualue ja ensimmäinen Pohjanmaalla sekä Etelä-Pohjanmaalla.

Kuva: Anneli Jussila.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Scroll to Top