Luonnonperintösäätiölle suojelualue Pohjanmaalta ja Etelä-Pohjanmaalta

Luonnonperintösäätiö osti lokakuun lopussa metsäkokonaisuuden, joka sijaitsee Pohjanmaiden rajalla: uusi runsaspuustoinen suojelualue ulottuu Pohjanmaalta Etelä-Pohjanmaalle, ja maakuntaraja jää alueen sisään kasvamaan umpeen. Alue – joka nimetään Koppelonpesäksi – kuuluu Karijoen ja Kristiinankaupungin kuntiin sekä Tjöckin ja Myrkyn kyliin. Sen pinta-ala on noin 11,2 hehtaaria.

Koppelonpesän metsästä valtaosa on rehevässä maaperässä kasvavaa, iäkästä kangasmetsää, jossa esiintyy paikoin runsaastikin lahopuuta. Pienellä osalla alueesta on kallioisessa maaperässä kasvavaa mäntymetsää. Alueeseen kuuluu myös pieni aikoinaan metsitetty peltokappale, joka on palautumassa kohti luonnontilaa. Metsäkappaleiden myyjät, sisarukset Unto Tasanko ja Elli Siltanen, tavoitettiin Maaseudun Tulevaisuudessa olleen lehti-ilmoituksen kautta.

Uusi aluevaltaus länsirannikolle on merkittävä siksikin, että näillä main metsää on keskimääräistäkin vähemmän suojelun piirissä. Koppelonpesä on säätiön 26. suojelualue ja ensimmäinen Pohjanmaalla sekä Etelä-Pohjanmaalla.

Kuva: Anneli Jussila.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Kuva: Harri Hölttä

Uusi metsiensuojelualue Nurmijärvelle

Luonnonperintösäätiö on ostanut luonnonsuojelullisesti arvokkaan metsäalueen Uudeltamaalta, Nurmijärven Parkkimäestä. Kunnan keskustan läheisyydessä olevan metsäalueen pinta-ala on 5,6 hehtaaria.
Lue lisää
Kuusenkynsikääpä Itäkankaan suojelualueella. Kuva: Ari-Pekka Auvinen

Luonnonperintösäätiö käynnistää Kääpämetsäkeräyksen

Luonnonperintösäätiö avaa keräyskampanjan, jonka tarkoituksena on etsiä, ostaa ja suojella Kääpämetsä. Säätiö etsii mahdollisimman kääpärikasta vanhaa metsää suojeluun erityisesti eteläisestä Suomesta. Kampanjan vauhdittamiseksi säätiö myy vuodelle 2023 Kääpäkalenteria, jonka tuotto käytetään Kääpämetsän suojeluun.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Vieritä ylös