Luonnonperintösäätiölle lahjoitetaan myös alueita – Taikavuori suojaan Padasjoella

Luonnonperintösäätiö suojelee luontoa lahjoitusvaroin ja vastaanottaa rahalahjoitusten lisäksi myös muita lahjoituksia. Hiljattain säätiö sai lahjoituksena Taikavuoren metsän Padasjoelta, Auttoisten kylän alueelta, läheltä Iso Hankajärveä, missä suojeltu metsäalue kohoaa komeasti muun maiseman yläpuolelle. Padasjoen Nyystölässä, linnuntietä noin kolmentoista kilometrin etäisyydellä Taikavuoresta sijaitsee säätiön vuonna 2016 hankkima Rouvalan suojelualue. Taikavuori kytkeytyy myös osaksi laajempaa suojelualuekokonaisuutta verrattain lähellä sijaitsevan Evon retkeilyalueen kanssa.

Taikavuoren lahjoittivat säätiölle Karin Hoyer ja Pike Kokkonen, jotka kokivat alueen suojelun tärkeänä.

”Halusimme saada Taikavuoren rauhoitettua ja Luonnonperintösäätiö tuntui hyvältä vaihtoehdolta suojelun toteuttajaksi. Metsässä on tavattu lehtopöllö, ja lähellä alueen rajaa virtaa pieni joki, Särkijoki, jossa ui purotaimenia”, Pike Kokkonen kertoo.

Luonnonperintösäätiö ottaa lahjoituksina vastaan myös muuta kiinteää tai irtainta omaisuutta. Säätiön varainhankinnan ja luonnonsuojelun tukemiseksi säätiölle avattiin kesällä 2021 Hämeenlinnaan ikioma Ikimetsäpuoti. Kaupalle on nyt avautunut verkkosivut, joiden kautta voi ostaa sivuilla lähiaikoina esiteltäviä lahjoitustavaroita. Puodin sivuille avataan pian myös lahjoitettujen tavaroiden huutokauppa. Puodin myyntituotot käytetään uusien suojelualueiden ostoon ja suojelutyöhön.

”Otamme lahjoituksena vastaan esimerkiksi taide- ja arvoesineitä, vintagehuonekaluja ja muuta kiinnostavaa. Myymme tavaroita Hämeenlinnan kivijalkakaupassa sekä netin Ikimetsäpuodissa, josta löytyy lisätietoja esineiden lahjoittamisesta meille päin. Meidän kauttamme tavaralahjoitukset muuttuvat ikimetsiksi, kun suojelemme tuotoilla luonnonalueita”, Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Pepe Forsberg kertoo.

Kasvava osa Luonnonperintösäätiön lahjoituksista tulee testamenttien kautta. Säätiön kautta on saatavilla testamenttiopas, jossa on ohjeet testamentin tekemiseen. Tekemällä testamentin säätiölle luonnonystävä on ylläpitämässä elämän jatkumista ikimetsissä ja voi olla varma, että lahjoituksesta jää pysyvä jälki maankamaralle.

Siirry tästä Ikimetsäpuotiin: www.ikimetsapuoti.fi

(Kuva: Aki Helkiö)

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Scroll to Top