Luonnonperintösäätiölle arvokkaita alueita lahjoina

Luonnonperintösäätiölle lahjoitettiin menneenä kesänä useita erityyppisiä luonnonalueita.

Tuusniemeltä Pohjois-Savosta säätiö sai Suomen Kulttuurirahastolta kaksi puustoista metsää, Saunaniityn ja Tappuranrinteen, joiden pinta-ala on yhteensä noin yhdeksän hehtaaria. Metsät tulivat säätiölle suojeltuina: Saunaniitty sai lakisääteisen suojelun jo vuonna 1992 ja Tappuranrinne 2005.

Lahjaan liittyi testamentti, jonka ehdon mukaan tilojen omistajan tulee huolehtia suojelualueiden haapalehdon ja kosteikkoalueen suojelusta ja säilymisestä tuleville polville. Alkuperäisen lahjakirjan teksti kuuluu: ”Metsää ei ole hakattu moneen polveen ja rauhoitetulla alueella on useita harvinaisia kasvi- ja eläinlajeja.” Kulttuurirahastossa katsottiin, että alueet ovat Luonnonperintösäätiön haltuun tultuaan oikealla omistajalla, testamentin tekijän tarkoitusta vastaavassa hoidossa.

Hollolan Varrassuolta lahjoitti Lasse Sipilä kolmen hehtaarin suopalstan, joka nimetään lahjoittajan toiveen mukaisesti Emman Pehkulaksi. Luonnonperintösäätiö tutkii mahdollisuuksia laajentaa suojelua Varrassuolla. Suojelualue sijaitsee lähellä asutusta ja on osa kaunista kattilalaakson suomaisemaa, missä paikalliset usein ulkoilevat. Varrassuon koillispuolella sijaitsee mm. Soisalmensuon suojelualue.

Kouvolasta säätiö sai lahjana yhteensä 3,2 hehtaaria metsää, joka muodostuu kahdesta rehevästä, toisiinsa liittyvästä pikkutilasta. Alueella kasvaa muun muassa tammia ja siellä on perhosniitty sekä lampi, josta joka kesä nousee maastoon uusi sukupolvi sammakoita. Alue nimetään perikunnan toiveen mukaisesti, lahjoittajien äidin mukaan Eiranmetsäksi.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Scroll to Top