Luonnonperintösäätiö osti puolet Keiteleen saaresta

Luonnonperintösäätiö osti huhtikuun lopulla Viitasaarelta Haapaniemen kylästä yli puolet Aittosaaresta, noin 5 hehtaaria. Saari sijaitsee mantereen lähellä, vain kapean salmen erottamana, ja siinä kasvaa runsas puusto.  Mantereenpuoleisella rinteellä kasvaa iäkästä, järeääkin kuusta, joukossa myös eri-ikäistä koivua ja haapaa, ja selän puolella ensisijaisesti mäntyä. Saari sijaitsee maisemallisesti näkyvällä paikalla vastapäätä Viitasaaren kaupunkikeskusta ja vesireitin varressa. Saarelle tullaan hakemaan lakisääteinen rauhoituspäätös ja sen metsässä tehdään luontoinventointeja sulan maan aikaan kuten muillakin säätiön suojelualueilla.

Aittosaaresta tulee Luonnonperintösäätiön 21. suojelualue, ja ensimmäinen Keski-Suomessa. Keski-Suomi kiinnostaa säätiötä mm. sen suuren metsäpinta-alan vuoksi ja tarkoitus on etsiä lisää suojeluun soveltuvia metsiä myös tältä alueelta. Keski-Suomessa suojellun metsän pinta-ala on Ely-keskuksen mukaan 2,5 %, eli lähellä maan keskitasoa Lapin eteläpuolisilla alueilla. Suojelupinta-alaa tulisi kansainvälistenkin suositusten mukaisesti voimakkaasti lisätä erityisesti napapiirin eteläpuolella.

Kuva: Anneli Jussila.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Luonnonperintösäätiön lahjoitustavaroita. Kuva: Niina Rosenberg

Säätiö saa monipuolisesti lahjoituksia luonnonsuojeluun

Luonnonperintösäätiö on vastaanottanut kuluneen syyskauden aikana rahalahjoitusten lisäksi runsaasti muitakin lahjoituksia metsiensuojelun hyväksi. Säätiölle on tarjottu muun muassa kiinnostavia tavaralahjoituksia sekä maa-alueita ja arvopapereita. Säätiössä lahjoitusvirtaa on seurattu tyytyväisenä ja kiitollisena.
Lue lisää
Kuva: Harri Hölttä

Uusi metsiensuojelualue Nurmijärvelle

Luonnonperintösäätiö on ostanut luonnonsuojelullisesti arvokkaan metsäalueen Uudeltamaalta, Nurmijärven Parkkimäestä. Kunnan keskustan läheisyydessä olevan metsäalueen pinta-ala on 5,6 hehtaaria.
Lue lisää
Kuusenkynsikääpä Itäkankaan suojelualueella. Kuva: Ari-Pekka Auvinen

Luonnonperintösäätiö käynnistää Kääpämetsäkeräyksen

Luonnonperintösäätiö avaa keräyskampanjan, jonka tarkoituksena on etsiä, ostaa ja suojella Kääpämetsä. Säätiö etsii mahdollisimman kääpärikasta vanhaa metsää suojeluun erityisesti eteläisestä Suomesta. Kampanjan vauhdittamiseksi säätiö myy vuodelle 2023 Kääpäkalenteria, jonka tuotto käytetään Kääpämetsän suojeluun.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Vieritä ylös