Luonnonperintösäätiö tavoittelee Ympäristöbonusta vaelluskalareittien avaamiseen ja ennallistamiseen

Luonnonperintösäätiön vaelluskalareittien avaamiseen tähtäävä projekti on yksi Partioaitan vuoden 2022 Ympäristöbonusehdokkaista. Ympäristöbonuksen saajat valitaan Partioaitan 365-klubilaisten äänestyksessä. Äänestysaika on 15.11.-20.12.2021 ja äänestykseen voivat osallistua Partioaitan 365-klubin jäsenet.

Luonnonperintösäätiö käyttäisi saamansa Ympäristöbonuksen vaelluskalareittien avaamiseen ja ennallistamiseen. Näköpiirissä on suuri projekti Kuusingin alueella Ala-Vuotunkijärven ja Piilijoen läheisyydessä. Energiayhtiön omistuksessa olevat maa- ja vesialueet upeine rantalehtoineen on tarkoitus ostaa ja suojella vuoden 2022 aikana.

Vuonna 2023 toteutettavan kalareittiprojektin tarkoituksena on nousuväylien parantaminen, patorakenteiden purkaminen, elohopeapitoisuuksien valvominen, alueen ennallistaminen ja kalareitin turvaaminen.

Kuusingin alueella kalareitin turvaamiseen tarjoutuu mainiot puitteet, mutta vaelluskalojen elinolosuhteiden parantaminen ja nousuväylien avaaminen on mahdollista myös muissa Luonnonperintösäätiölle hankittavissa suojelukohteissa. Mikäli Kuusinki-projekti ei esimerkiksi kauppoihin liittyvistä Luonnonperintösäätiöstä riippumattomista syistä toteudu, käytetään Ympäristöbonus muulla tavoin kalareittien avaamiseen ja vaelluskalojen elinolosuhteiden kohentamiseen.

Kaikki Ympäristöbonusehdokkaat löytyvät Partioaitan sivuilta: https://www.partioaitta.fi/365-klubi/ymparistobonus/aanestys/kohde-esittelyt/

Partioaitan 365-klubilaiset pääsevät äänestämään tästä osoitteesta: https://www.partioaitta.fi/365-klubi/ymparistobonus/aanestys/

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Susimetsä. Kuva: Ville Heikkinen

Luonnonperintösäätiö avaa susimetsäkeräyksen

Luonnonperintösäätiö avaa keräyskampanjan, jonka tarkoituksena on etsiä, ostaa ja suojella suden elinpiiriksi sopiva vanha metsä. Susimetsäkeräyksellä Luonnonperintösäätiö tahtoo muistuttaa suden tärkeästä paikasta Suomen luonnossa.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Vieritä ylös