Luonnonperintösäätiö tavoittelee Ympäristöbonusta vaelluskalareittien avaamiseen ja ennallistamiseen

Luonnonperintösäätiön vaelluskalareittien avaamiseen tähtäävä projekti on yksi Partioaitan vuoden 2022 Ympäristöbonusehdokkaista. Ympäristöbonuksen saajat valitaan Partioaitan 365-klubilaisten äänestyksessä. Äänestysaika on 15.11.-20.12.2021 ja äänestykseen voivat osallistua Partioaitan 365-klubin jäsenet.

Luonnonperintösäätiö käyttäisi saamansa Ympäristöbonuksen vaelluskalareittien avaamiseen ja ennallistamiseen. Näköpiirissä on suuri projekti Kuusingin alueella Ala-Vuotunkijärven ja Piilijoen läheisyydessä. Energiayhtiön omistuksessa olevat maa- ja vesialueet upeine rantalehtoineen on tarkoitus ostaa ja suojella vuoden 2022 aikana.

Vuonna 2023 toteutettavan kalareittiprojektin tarkoituksena on nousuväylien parantaminen, patorakenteiden purkaminen, elohopeapitoisuuksien valvominen, alueen ennallistaminen ja kalareitin turvaaminen.

Kuusingin alueella kalareitin turvaamiseen tarjoutuu mainiot puitteet, mutta vaelluskalojen elinolosuhteiden parantaminen ja nousuväylien avaaminen on mahdollista myös muissa Luonnonperintösäätiölle hankittavissa suojelukohteissa. Mikäli Kuusinki-projekti ei esimerkiksi kauppoihin liittyvistä Luonnonperintösäätiöstä riippumattomista syistä toteudu, käytetään Ympäristöbonus muulla tavoin kalareittien avaamiseen ja vaelluskalojen elinolosuhteiden kohentamiseen.

Kaikki Ympäristöbonusehdokkaat löytyvät Partioaitan sivuilta: https://www.partioaitta.fi/365-klubi/ymparistobonus/aanestys/kohde-esittelyt/

Partioaitan 365-klubilaiset pääsevät äänestämään tästä osoitteesta: https://www.partioaitta.fi/365-klubi/ymparistobonus/aanestys/

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Kuva: Johanna Viitanen

Blue Forest -huutokauppa toi 11 404 euroa luonnonsuojeluun

Von Hertzen Brothers -yhtyeen ja Luonnonperintösäätiön järjestämä Blue Forest -artistihuutokauppa päättyi keskiviikkona 21. syyskuuta. Kaikki huippuartistien huutokauppaan lahjoittamat esineet saatiin myytyä eli jokainen kohde saavutti vähintään 500 euron lähtöhinnan. Yhteensä huutokaupalla kerättiin 11 404 euroa.
Lue lisää

Ullatievan suojelualue laajeni Ylä-Lapissa

Luonnonperintösäätiön Ylä-Lapin ikimetsäkampanja on taas ottanut merkittävän harppauksen eteenpäin, kun säätiö osti 54 hehtaarin metsäalueen Enontekiöltä. Alue liitetään osaksi Ullatievan 12 hehtaarin suojelualuetta.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Vieritä ylös