Luonnonperintösäätiö mukana Kimmo Pyykkö -taidemuseossa avautuvassa Metsätöitä-näyttelyssä

Kangasalla sijaitsevan Kimmo Pyykkö -taidemuseon vuoden 2023 näyttelyohjelmiston avaa Merja Palinin, Nina Ruokosen ja Helena Vaarin Metsätöitä -näyttely, jonka teokset tarkastelevat yhteyttämme luontoon ja sen merkitystä taiteellisen työskentelyn lähtökohtana. Luonnonperintösäätiö on tuottanut näyttelyn yhteyteen Ikimetsäpuodin, jonka tuotoilla suojellaan suomalaista ikimetsää.

Metsätöitä -näyttely on kolmen muotoilijan, Merja Palinin, Nina Ruokosen ja Helena Vaarin yhteinen matka suomalaiseen metsään. Muotoilijaryhmän teokset ovat niin pinta- ja tekstiilisuunnittelua, video- ja valokuvateoksia, taidekasvatuksellisia installaatioita kuin kirkko- ja taidetekstiilejäkin. Näyttelyn teokset tarkastelevat yhteyttämme luontoon ja sen merkitystä taiteellisen työskentelyn lähtökohtana. Näyttelyn muotoilijat kertovat:

”Kipinä näyttelyn syntyyn on ollut suru ja huoli metsien tuhoutumisesta ja luonnon monimuotoisuuden katoamisesta. Kun havahdumme oman elämämme riippuvuuteen meitä ympäröivästä maailmasta, vastuu, kiitollisuus ja tarve aktiiviseen huolenpitoon planeettaamme kohtaan kasvaa. Metsät ja koko maapallon monilajinen elonkirjo ovat elämämme perusta. Olemme kietoutuneita yhteen. Suomen vanhoista luonnontilaisista metsistä on jäljellä enää muutama prosentti, ja lähes 80 % metsiemme luontotyypeistä on arvioitu uhanalaisiksi. Näyttelyn missio on olla mukana puolustamassa viimeisiä vanhoja metsiämme. Näyttely rohkaisee positiiviseen aktivismiin – yhdessä toimimalla ylläpidämme elämää rakentavaa toivoa, ja hyviä asioita tapahtuu.”

Luonnonperintösäätiö tuottaa Metsätöitä -näyttelyn yhteyteen Ikimetsäpuodin, jonka tuotoilla suojellaan suomalaista ikimetsää. Ikimetsäpuodin tuotteissa on Merja Palinin Ikimetsä– ja Kaukametsä -kuoseja. Ikimetsäpuodissa on myynnissä myös Nina Ruokosen Ystävät -kuvakirjaa (Aarre Design, 2018).

Metsätöitä -näyttelyn avajaisia vietetään Kimmo Pyykkö -taidemuseossa lauantaina 28.1.2023 klo 14 alkaen. Tervehdyssanat lausuu Kangasala-talo Oy:n hallituksen puheenjohtaja Riitta Santala-Köykkä. Näyttelyn avaa luontotoimittaja Minna Pyykkö. Luonnonperintösäätiön toimintaa esittelee toiminnanjohtaja Pepe Forsberg.

Metsätöitä on esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa 28.1.–21.5.2023.

Metsätöitä -näyttelyn tiedote ja avajaiskutsu Kimmo Pyykkö -taidemuseon sivuilla

(Kuva: Nina Ruokonen: Maapallonhalaamisyrityksiä, osa I, 2022. Pigmenttivedos alumiinille, 55 x 37 cm.)

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Kivimäki. Kuva: Harri Hölttä

Uusi suojelumetsä Muuruvedelle

Luonnonperintösäätiö on ostanut metsäalueen suojeltavaksi Muuruvedeltä Kuopiosta. Suojelualueeksi rauhoitettava Kivimäen metsä on laajuudeltaan noin kuusitoista hehtaaria. Luonnonperintösäätiöllä on ennestään Pohjois-Savossa seitsemän luonnonsuojelualuetta.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Scroll to Top