Luonnonperintösäätiö hankki vanhaa metsää Paraisilta

Säätiö on ostanut noin 29 hehtaarin laajuisen metsäalueen Paraisilta Varsinais-Suomesta. Önsholmin saaressa sijaitsevalla metsäalueella on hyvin monimuotoisia, lahopuustoisia metsiä karuista kalliomänniköistä reheviin tammi- ja lehtimetsiin. Luonnonsuojelualueen perustamisen lisäksi alueelle on tarkoitus istuttaa lisää jalopuita.

Luonnonperintösäätiöllä on ennestään kolmetoista suojelumetsää Varsinais-Suomessa, joista neljä Salossa. Önsholmista ostettu alue on ensimmäinen Paraisilta ja kaikista varsinaissuomalaisista alueista kooltaan suurin. Önsholmin itäpään kalliolta avautuu hieno maisema Piikkiön Harvaluotoon päin.

Önsholmin mökkiläisten elämään suojelualueen perustaminen saareen ei tule tuomaan mukanaan suuria muutoksia.

”Önsholmin metsässä ilahduttavat erityisesti suurikokoiset tammet sekä alueen suuri pinta-ala”, sanoo toiminnanjohtaja Pepe Forsberg. Alueelle aiotaan lähitulevaisuudessa myös istuttaa lisää jalopuita.

Uusi suojelualue saadaan perustettua Luonnonperintösäätiön lahjoittajien laajalla tuella. Suojelualueelle tulee Luonnonperintösäätiön testamenttilahjoittajan Jyrki Arnikarin (1947–2022) muistokulma. Arnikarin testamenttilahjoitus vaikutti merkittävästi Önsholmin metsän suojeluun.

”Nyt jouluna ja tietysti joulun jälkeenkin toivomme jokaiselta pientä tai suurta lahjoitusta Suomen luonnolle. Sen voi kätevästi tehdä Luonnonperintösäätiön kautta. Lahjoitusvaroilla me ostamme metsiä pois hakkuiden alta ja suojelemme ne pysyvästi. Sillä tavalla luomme yhdessä elintärkeitä turvapaikkoja uhanalaiselle elämälle”, Pepe Forsberg kannustaa lahjoittamaan.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Vieritä ylös