Luonnonperintösäätiö etsii Rytmikorjaamon metsää Etelä-Pohjanmaalta

Seinäjoen Elävän musiikin yhdistys Selmu Ry ja Luonnonperintösäätiö ovat perustaneet keräyksen, jonka tarkoituksena on etsiä ja rauhoittaa suojelualue Selmun toiminta-alueelta Etelä-Pohjanmaalta.

”Idea keräyksen perustamisesta lähti halustamme olla mukana suojelemassa suomalaista luontoa ja vaikuttamassa siihen, että metsiä on jäljellä myös jälkipolville. Koimme Luonnonperintösäätiön tähän luontevaksi väyläksi ja otimme heihin yhteyttä. Kampanja on nyt käynnissä ja toivomme sille hyvää menestystä”, kertoo markkinointipäällikkö Annukka Heinämäki Selmu ry:stä.

Luonnonperintösäätiössä Selmun yhteydenottoon suhtauduttiin heti innostuneesti ja ryhdyttiin viipymättä puuhaamaan keräystä pystyyn. Säätiöllä on Etelä-Pohjanmaalla ennestään kymmenkunta suojelualuetta, mutta kokonaisuudessaan Etelä-Pohjanmaan suojelutilanne on kuitenkin valitettavan heikko ja vaatii ripeitä lisätoimia.

”Etelä-Pohjanmaalla suojeltuna on vain muutama prosentti maakunnan pinta-alasta, varsinaisesta metsämaasta noin 2 %. Soista on kolme neljäsosaa ojitettuja. Maakuntaan tarvitaan selkeästi lisää metsien ja soiden suojelualueita; ojitettuja alueita voidaan onneksi tarvittaessa ennallistaa. Rytmikorjaamon suojelumetsähanke on erityisen ilahduttava ja tärkeä kohdistuessaan juuri Etelä-Pohjanmaahan. Etsitään siis sen puitteissa uusi, mahdollisimman laaja luonnonalue ja kerätään yhdessä rahat sen suojeluun”, kannustaa Luonnonperintösäätiön suojelujohtaja Anneli Jussila.

Keräyksen yhteydessä Selmu ry lanseeraa ympäristölipun. Lipun voi ostaa Rytmikorjaamon keikkalipun yhteydessä ja ympäristölipun +3€ lahjoitetaan lyhentämättömänä Rytmikorjaamon metsä -keräykseen.

Seinäjoen Elävän musiikin yhdistys SELMU ry on kulttuurin runsaudensarvi, joka tarjoaa pitkin vuotta elävää musiikkia sekä erilaisia tapahtumia Seinäjoella. Yhdistyksen toiminta painottuu pääasiallisesti Vaasantiellä sijaitsevan Rytmikorjaamon Klubin keikkoihin ja tapahtumiin sekä kesäkuussa Törnävänsaaressa järjestettävään Provinssiin.

Rytmikorjaamon metsä -kampanjaan voi osallistua Luonnonperintösäätiön kampanjasivulla osoitteessa www.luonnonperintosaatio.fi/kampanjat/rytmikorjaamon-metsa tai lahjoittamalla valitsemansa summan Luonnonperintösäätiön keräystilille:

– Kirjoita saajaksi Luonnonperintösäätiö
– Siirrä summa lahjoitustilille FI78 5494 0950 0224 93
– Valitse lahjoitussumma
– Käytä viitenumeroa 210780

Keräyksen varoilla on tarkoitus hankkia metsä tai muu arvokas luontoalue ensisijaisesti Etelä-Pohjanmaalta. Mikäli sopivaa aluetta ei löydy Etelä-Pohjanmaalta, voidaan keräysvarat käyttää muulla tavoin pohjanmaalaisen luonnon suojeluun. Keräys on voimassa kolme vuotta.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Scroll to Top