Luonnonperintösäätiö etsii Marttametsää

Luonnonperintösäätiö on perustanut yhdessä Marttaliitto ry:n kanssa keräyksen, jossa hankitaan varoja Marttametsäksi nimettävän luonnonalueen suojeluun. Varainkeruu ja metsän etsintätoimet on jo aloitettu, ja kampanja huipentuu vuonna 2024, jolloin marttajärjestö viettää 125-vuotisjuhlavuottaan.

”Suojeluhanke sopii erinomaisesti metsäteemaiseen juhlavuoteemme ja strategiamme tavoitteisiin. Haluamme metsien säilyvän monimuotoisina ja olla osaltamme pysäyttämässä luontokatoa. Etsimme yhdessä Luonnonperintösäätiön kanssa Marttametsän, joka ostetaan juhlavuoden kunniaksi kerättävillä lahjoituksilla. Marttaliitto hyvittää omalta osaltaan vuosittaista hiilijalanjälkeään lahjoittamalla varoja suojelumetsän hankintaan”, Marttaliiton puheenjohtaja Sirpa Pietikäinen toteaa.

Marttametsään kerätään varoja yhdessä marttojen ja yhdistysten kanssa.

”Marttametsän hankkimiseksi aiomme tehdä erilaisia tempauksia niin valtakunnallisesti kuin marttayhdistyksissäkin. Haastamme kaikki martat, marttayhdistykset ja seuraajamme osallistumaan Marttametsän suojeluun”, Marttaliiton kansalaistoiminnan ja viestinnän johtaja Reija Salovaara kertoo.

Myös Luonnonperintösäätiössä ollaan iloisia yhteisestä suojelukampanjasta. Marttametsän suojelemisella turvataan luonnon monimuotoisuuden säilymistä ja ylläpidetään vanhaa, luonnontilaista metsäluontoa.

”Upeaa, että Martat ovat järjestönä lähteneet tukemaan Luonnonperintösäätiön metsiensuojelutoimintaa. Yhteisissä suojelutalkoissa kaipaamme apuvoimia niin yksityishenkilöiltä, yrityksiltä kuin järjestöiltäkin. Olemme yhteisellä asialla, sillä metsien suojelu edistää samalla meidän kaikkien hyvinvointia”, kertoo Luonnonperintösäätiön suojelujohtaja Anneli Jussila.

Marttametsäkeräys on avattu toukokuussa 2023 ja se jatkuu vuoden 2024 loppuun. Keräykseen voi osallistua Luonnonperintösäätiön kampanjasivuilla tai tekemällä tilisiirron säätiön lahjoitustilille:

– Kirjoita saajaksi Luonnonperintösäätiö
– Siirrä valitsemasi summa lahjoitustilille FI78 5494 0950 0224 93
– Käytä viitenumeroa 210845

Lahjoita kampanjaan

Marttametsä

Lahjoita esimerkiksi: 10,00 

Vähimmäislahjoitus: 5,00 

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Kivimäki. Kuva: Harri Hölttä

Uusi suojelumetsä Muuruvedelle

Luonnonperintösäätiö on ostanut metsäalueen suojeltavaksi Muuruvedeltä Kuopiosta. Suojelualueeksi rauhoitettava Kivimäen metsä on laajuudeltaan noin kuusitoista hehtaaria. Luonnonperintösäätiöllä on ennestään Pohjois-Savossa seitsemän luonnonsuojelualuetta.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Scroll to Top