Lasten metsä löytyi Suomussalmelta

Luonnonperintösäätiön ja August Ludvig Hartwallin säätiön keräys Lasten metsän perustamiseksi ja suojelemiseksi vietiin onnistuneesti päätökseen metsän ostamisen osalta. Keräys käynnistettiin toukokuussa 2021 ja kaupat Suomussalmella sijaitsevasta Arola-nimisestä tilasta tehtiin joulukuun lopulla.

”Lasten metsäksi valikoitui todella monipuolista luontoa. Arolan vanhan maatilan pihapiiri kätkee perinnebiotoopin huomaan monenlaista pörinää ja surinaa. Hirsitalon takana taivasta kohden kurottaa laaja aarnikuusikko, joka rajautuu helmeilevään Junnojärveen. Tämä on se paikka, jossa lapsiryhmät, perheet ja luontoihmiset pääsevät oppimaan sekä löytämään vastauksen, miksi luontoa kannattaa suojella”, sanoo Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Pepe Forsberg.

Lasten metsän säännöistä ja tarkemmasta käyttötarkoituksesta päätetään keväällä 2022. Paikka voisi toimia esimerkiksi partiolaisten, leirikoululaisten ja muiden vastaavien ryhmien kohtauspaikkana. Arolan päärakennuksen ja pihapiirin osalta on tarkoitus järjestää talkoot kesällä 2022.

”Lasten metsä on Luonnonperintösäätiön kannalta strateginen suojelukohde, jossa kestävällä tavalla toimivaa retkeilyä suositaan. Alue sopii päiväretkeilyyn, melontaan ja esimerkiksi marjastamiseen. Suomalainen luontosuhteen ja retkeilijän etiketin tiedottamisen osalta näemme tämän kohteen tärkeänä palapelin palasena”, jatkaa Pepe Forsberg.

”August Ludvig Hartwallin säätiön toiminnan ytimessä ovat lapset ja luonto. Näiden yhdistäminen Lasten metsä -hankkeen puitteissa tuntui erittäin luontevalta, hauskalta ja tärkeältä. Näimme hankkeen ikuisena investointina suomalaiseen luontoon, sekä mielekkäänä tapana opettaa lapsille enemmän metsistä”, jatkaa August Ludvig Hartwallin hallituksen jäsen Camilla Hartwall.

Lasten metsää pyritään jatkossa laajentamaan ja osia pihapiiristä ennallistamaan. Kampanjamme jatkuu ja keräykseen voi osallistua Luonnonperintösäätiön verkkokaupassa osoitteessa https://luonnonperintosaatio.fi/kampanjat/lasten-metsa/ tai tekemällä lahjoituksen suoraan Luonnonperintösäätiön lahjoitustilille FI78 5494 0950 0224 93 ja käyttämällä viitettä 202109.

(Kuva: Petri Haapala)

Lasten metsä Luonnonperintösäätiön aluesivuilla.

Jaa somessa:

Uusimmat julkaisut

Kivimäki. Kuva: Harri Hölttä

Uusi suojelumetsä Muuruvedelle

Luonnonperintösäätiö on ostanut metsäalueen suojeltavaksi Muuruvedeltä Kuopiosta. Suojelualueeksi rauhoitettava Kivimäen metsä on laajuudeltaan noin kuusitoista hehtaaria. Luonnonperintösäätiöllä on ennestään Pohjois-Savossa seitsemän luonnonsuojelualuetta.
Lue lisää

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Tilaamalla uutiskirjeen saat säätiön uutiset sekä tietoa ajankohtaisista kampanjoista ja tuoreimmista suojelualueistamme suoraan sähköpostiisi. Luonnonperintösäätiön uutiskirje julkaistaan noin neljä kertaa vuodessa.

Shopping Cart
Scroll to Top