Lasten metsä

Kunta: Suomussalmi
Suojeluvuosi: 2021
Pinta-ala: 37.8 ha
Lasten metsä eli Arola. Kuva: Petri Haapala.

Luonnonperintösäätiön ja August Ludvig Hartwallin säätiön keräys Lasten metsän perustamiseksi käynnistettiin toukokuussa 2021 ja kaupat Suomussalmella sijaitsevasta Arola-nimisestä tilasta tehtiin joulukuun lopulla.

”Lasten metsäksi valikoitui todella monipuolista luontoa. Arolan vanhan maatilan pihapiiri kätkee perinnebiotoopin huomaan monenlaista pörinää ja surinaa. Hirsitalon takana taivasta kohden kurottaa laaja aarnikuusikko, joka rajautuu helmeilevään Junnojärveen. Tämä on se paikka, jossa lapsiryhmät, perheet ja luontoihmiset pääsevät oppimaan sekä löytämään vastauksen, miksi luontoa kannattaa suojella”, kertoo Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Pepe Forsberg.

Suunnitelmissa on, että paikka voisi toimia esimerkiksi partiolaisten, leirikoululaisten ja muiden vastaavien ryhmien kohtauspaikkana.

”Lasten metsä on Luonnonperintösäätiön kannalta strateginen suojelukohde, jossa kestävällä tavalla toimivaa retkeilyä suositaan. Alue sopii päiväretkeilyyn, melontaan ja esimerkiksi marjastamiseen. Suomalainen luontosuhteen ja retkeilijän etiketin tiedottamisen osalta näemme tämän kohteen tärkeänä palapelin palasena”, jatkaa Pepe Forsberg.

”August Ludvig Hartwallin säätiön toiminnan ytimessä ovat lapset ja luonto. Näiden yhdistäminen Lasten metsä -hankkeen puitteissa tuntui erittäin luontevalta, hauskalta ja tärkeältä. Näimme hankkeen ikuisena investointina suomalaiseen luontoon, sekä mielekkäänä tapana opettaa lapsille enemmän metsistä”, jatkaa August Ludvig Hartwallin hallituksen jäsen Camilla Hartwall.

Lasten metsää pyritään jatkossa laajentamaan ja osia pihapiiristä ennallistamaan. Kampanjamme jatkuu ja keräykseen voi osallistua osoitteessa https://luonnonperintosaatio.fi/kampanjat/lasten-metsa/ tai tekemällä lahjoituksen suoraan Luonnonperintösäätiön lahjoitustilille FI78 5494 0950 0224 93 ja käyttämällä viitettä 202109.

Kuvagalleria

Taivasta kohden kurottaa laaja aarnikuusikko, joka rajautuu helmeilevään Junnojärveen

Suojele pala ikimetsää

Lasten metsä

Lahjoita esimerkiksi: 10,00 

Vähimmäislahjoitus: 5,00 

Shopping Cart
Scroll to Top